Ψηφίστε

Πως βλέπετε και αισθάνεστε την αρχή της νέας κυβέρνησης;

Θετικά
Ουδέτερα
Αρνητικά

Ακολουθήστε μας

     
 

Ειδήσεις

«Έκαναν φτερά» σε... δόσεις!
Κατηγορία: Lifestyle - Πηγή άρθρου: espressonews.gr
12/9/2019 5:27:12 μμ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ«Έκαναν φτερά» σε... δόσεις!Πέμπτη, Σεπτέμβριος 12, 2019 - 17:27

?? Πλήθος τα ερωτήματα για το πώς βγήκε από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο το στρατιωτικό υλικό! Στο... μικροσκόπιο 10 άτομα

O κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας αποκάλυψε ότι σταδιακά φαίνεται ότι αφαιρέθηκε το στρατιωτικό υλικό από τη βάση του Πολεμικού Ναυτικού στη Λέρο, ενώ την ίδια ώρα οι έρευνες περιορίζονται σε έναν μικρό αριθμό ατόμων που εστιάζεται εντός των εγκαταστάσεων της ΥΝΤΕΛ (Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου).

«Η προηγούμενη πλήρης καταγραφή είχε γίνει το προηγούμενο έτος. Αρα όλο αυτό το χρονικό διάστημα και ιδίως από τον Ιανουάριο του 2019 μέχρι το καλοκαίρι του 2019 φαίνεται από τις ενδείξεις ότι μπορεί να έχει υπάρξει η απώλεια του υλικού και μάλιστα δεν θα είναι μόνο μία φορά» δήλωσε με νόημα ο κ. Πέτσας.

Πολλά είναι τα ερωτήματα που προκαλούν πονοκέφαλο στην ηγεσία του υπουργείου: Πώς παρακάμφθηκαν οι κάμερες, ο συναγερμός, οι διπλές κλειδαριές που ανοίγουν με συνδυασμό, ενώ στον χώρο υπάρχουν και σκοποί; Μήπως στο παρελθόν έγιναν λάθη στη χρήση ή στην καταμέτρηση που οδήγησαν αθροιστικά σε αυτή την απώλεια;

Βγήκε το υλικό από την πύλη όπου θα περνούσε από πολλά μάτια ή από την παραλία, η οποία βρίσκεται κοντά στην αποθήκη;

Είχαν εξουσιοδότηση

Στο μικροσκόπιο των αρχών έχουν μπει περίπου 10 άτομα που είχαν εξουσιοδότηση για πρόσβαση στον χώρο τουλάχιστον τα τελευταία δύο χρόνια, χωρίς να αποκλείονται άλλοι που υπηρέτησαν στη συγκεκριμένη μονάδα και ενδεχομένως έδρασαν για τρίτους.

Οι ερευνητές σκιαγραφούν το προφίλ τους και μέσα από αυτό εξετάζουν πιθανά κίνητρα. Παράλληλα με τη λήψη αποτυπωμάτων και γενετικού υλικού θα περιοριστεί ο κύκλος των ατόμων που βρίσκονται υπό έρευνα.

Στελέχη του υπουργείου Αμυνας, η Αντιτρομοκρατική αλλά και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προσπαθούν υπό την επίβλεψη της Εισαγγελίας του Ναυτοδικείου να φωτίσουν την περίεργη αυτή υπόθεση, που χαρακτηρίζεται από τους εμπλεκομένους στην έρευνα ιδιαίτερα σοβαρή.

Η απώλεια του υλικού από την Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου ήρθε στο φως χάρη στην επιμέλεια που επέδειξε ένας αξιωματικός ο οποίος θα παραλάμβανε την αποθήκη και δεν αρκέστηκε στην τυπική παραλαβή αλλά έκανε λεπτομερή έλεγχο στο περιεχόμενο.

Τότε διαπίστωσε ότι έλειπαν σάκοι μάχης με εξελιγμένο εξοπλισμό για βατραχανθρώπους.

Πηγή άρθρου: espressonews.gr 

Ολόκληρο το άρθρο >>

Περισσότερες ειδήσεις >>

Σήμερα

Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντικού Καθαρισμού των Ακτών

Γιορτάζουν

Ευστάθιος, Στάθης, Σταθάς, Σταθάκος, Ευσταθία, Σταθία, Ευσταθούλα, Σταθούλα, Θεοπίστη

Εορτολόγιο >>

Βάλε το εορτολόγιο στο site σου

Εφημερεύουν

Νοσοκομεία Φαρμακεία

Χρηματιστήριο

 Αθήνα 873,93+1,35+0,15%
Δείκτης χρηματιστηρίου

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Παρέχεται από το Investing.com

Ισοτιμίες νομισμάτων

Παρέχεται από το Investing.com

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Execute new: 0,6569824 secs, Execute (db): 4,602051E-02 secs