print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ

Νέα - Εκδηλώσεις

Οι απάτες και πως να προστατευτούμε μέσω της τεχνολογίας

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 12/09/2020 11:06:00

Διαδικτυακές απάτες

Πηγή: Pixabay/maxmann

Τα deep fakes και οι απάτες

Ζούμε σε εποχές που ενημερωνόμαστε ασταμάτητα και για τα πάντα. Η τεχνολογία και ο αλγόριθμος που παράγουν και αναλύουν τη διαδικτυακή συμπεριφορά μας έχουν αναπτυχθεί τόσο πολύ που πλέον λαμβάνουμε εξατομικευμένες ροές ειδήσεων (news feeds), με τις πληροφορίες που ενδιαφέρουν εμάς συγκεκριμένα. Αυτές οι ρυθμίσεις μας εξοικονομούν χρόνο από το «ψάξιμο» της πληροφόρησης που μας ενδιαφέρει περισσότερο, κάτι που μέχρι πρόσφατα έπρεπε να κάνουμε από μόνοι μας. 

Η εποχή της υπερβολικής πληροφόρησης συνοδεύεται και από την αντίστοιχη της αντίδραση - την παραπληροφόρηση. Το διαδίκτυο «ξεχειλίζει» από fake news που παραπληροφορούν τους αναγνώστες και συμβάλλουν αρνητικά στην κοινωνία. Τον τελευταίο ένα χρόνο, μέσω της τεχνολογίας έχει αναπτυχθεί κάτι ακόμη πιο επικίνδυνο - τα αποκαλούμενα deep fakes, δηλαδή βίντεο, στα οποία εμφανίζεται κάποιο γνωστό πρόσωπο και λέει ή να κάνει πράγματα που ουδέποτε είπε ή έκανε. 

Και ενώ οι αναγνώστες μπορούν εύκολα να ελέγξουν αν τα fake news αποτελούν ψεύτικη είδηση, είναι πάρα πολύ δύσκολο να αναγνωρίσουν και να ελέγξουν αν ένα deep fake βίντεο είναι αληθινό ή όχι, ειδικά αν πρόκειται για βίντεο χαμηλής ανάλυσης.

Οι απάτες υπάρχουν και στον τρόπο διασκέδασης μας όπως στα online παιχνίδια τύχης. Είναι σημαντικό για εμάς να σας ενημερώσουμε για το πως να παίξετε άφοβα. Μην ανησυχείτε θα σας δείξουμε που μπορείτε να παίξετε τα πολύ αγαπημένα σας φρουτάκια στις παρακάτω γραμμές.

Ο εντοπισμός 

Διαδικτυακές απάτες

Πηγή: Pixabay/geralt

Όσο τρομακτική και αν ακούγεται η τεχνολογία της απάτης, η Microsoft έρχεται ως σωτήρας για να μας σώσει από την επικίνδυνη τάση των deep news. Η εταιρεία λογισμικού έχει ανακοινώσει δύο τεχνολογίες που βασίζονται σε AI για τον εντοπισμό των deepfakes.

Τα εργαλεία που έχει ανακοινώσει είναι το Microsoft Video Authenticator, το οποίο χρησιμοποιείται για την ανίχνευση πιθανού μοντάζ, καθώς και το εργαλείο Microsoft Azure που ανιχνεύει τυχόν παραποιημένο περιεχόμενο και διαβεβαιώνει τους αναγνώστες για την αυθεντικότητά του.

Αυτό που πρέπει εμείς ως αναγνώστες να κάνουμε είναι να καταλάβουμε πως είμαστε επιρρεπές σε χειραγώγηση, να ξέρουμε πως έχουμε πλέον στη διάθεση μας ένα σύστημα εντοπισμού. Ας έχουμε τα μάτια μας δεκατέσσερα! 

Η απάτη στη διασκέδαση 

Και ενώ τα fake news και τα deep fakes απειλούν την ενημέρωση μας, έτσι και οι μην αδειοδοτημένες στοιχηματικές ιστοσελίδες απειλούν τη διασκέδαση και την τσέπη μας! 

Είναι σημαντικό να τσεκάρετε τις ιστοσελίδες στις οποίες παίζετε, ειδικά όταν στοιχηματίζετε. Ο εντοπισμός της απάτης των ψεύτικων στοιχηματικών είναι πανεύκολος, απλά ρίξτε μια ματιά στην ιστοσελίδα, αναζητήστε τον ιδιοκτήτη ή δείτε εάν αναφέρεται κάπου η άδεια. Εάν δε βρείτε τίποτα από τα παραπάνω, σας συνιστούμε να την παραλείψετε.  

Όλοι οι κορυφαίοι bookmakers φροντίζουν για την ιδιωτικότητα, την ασφάλεια και τη σιγουριά των πελατών τους. Είναι άκρως σημαντικό να κάνουμε την έρευνα μας σχετικά με τις ιστοσελίδες στις οποίες επιθυμούμε να ποντάρουμε, σε αυτές τις διαδικτυακές εποχές που ζούμε. 

Με λίγα λόγια

Η πληροφόρηση και η διασκέδαση βρίσκονται στην καθημερινότητα μας και πρέπει να είμαστε άκρως προσεκτικοί με τις επιλογές που κάνουμε. Με αυτό το άρθρο επιχειρούμε να σας προστατέψουμε από τις απάτες και να κάνουμε το διάβασμα και τη διασκέδασή σας απόλαυση και μόνο!

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:02    825,02  +7,78  +0,95%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
07/03/2021 23:00:01
1,19128
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
07/03/2021 23:00:01
0,86110
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
07/03/2021 23:00:04
129,20200
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
07/03/2021 23:00:04
1,10854
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
07/03/2021 23:00:06
1,50737

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού
  Οικονομική κρίση
  Ελληνοτουρκικά
  Προσφυγικό
  Άλλο