print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Πόλεμος στην Ουκρανία

Νέα - Εκδηλώσεις

5 Συμβουλές διαπραγμάτευσης μετοχών για αρχάριους

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 12/09/2021 19:03:00

Ως αρχάριος επενδυτής, ένας κύριος λόγος για τον οποίο σας ελκύει η χρηματιστηριακή αγορά είναι ότι έχει μια υπόσχεση συναρπαστικών αποδόσεων. Ωστόσο, αυτές οι ανταμοιβές δεν έρχονται εύκολα, καθώς υπάρχουν κίνδυνοι και προκλήσεις για τους οποίους πρέπει να είστε προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσετε. Για να σας βοηθήσουμε να περιηγηθείτε σε αυτήν την οικονομική αγορά, ακολουθούν πέντε συμβουλές για διαπραγμάτευση μετοχών για αρχάριους.

1. Χρησιμοποιήστε εργαλεία διαπραγμάτευσης μετοχών

Το μυστικό για την επιλογή των σωστών μετοχών έγκειται στο πόσο καλύτερα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα δεδομένα και τις προβλέψεις της αγοράς προς όφελός σας. Αυτή είναι η πιο απαιτητική πτυχή της διαπραγμάτευσης μετοχών και η καλύτερη προσέγγιση είναι η χρήση εργαλείων διαπραγμάτευσης μετοχών. Δεν χρειάζεται να χρησιμοποιείτε εργαλεία υπό πληρωμή ως αρχάριος όταν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα δωρεάν πρόγραμμα προβολής μετοχών, διαδικτυακούς ιστότοπους έρευνας, διαγράμματα μετοχών και εργαλεία δημιουργίας ιδεών για να εξερευνήσετε τη χρηματιστηριακή αγορά.

Επίσης, οι επαγγελματίες που εξετάζουν διάφορους μεσίτες όπως όπως σε αυτήν την ιστοσελίδα μπορούν να είναι πολύ χρήσιμοι.

2. Μην σταματήσετε ποτέ την έρευνα

Η βασική αρχή που πρέπει να τηρείτε όταν επιλέγετε να διαπραγματεύεστε μετοχές είναι πάντα να κάνετε την έρευνά σας. Στο χρηματιστήριο, η γνώση είναι δύναμη και η εμπιστοσύνη σε πληροφορίες από άλλους εμπόρους ή μεσίτες θα σας κάνει να αγωνίζεστε για ψίχουλα. Να είστε έτοιμοι να επενδύσετε το χρόνο και την προσπάθειά σας στην έρευνα της αγοράς εάν ελπίζετε να βρείτε τα καλύτερα αποθέματα υψηλών μερισμάτων.

3. Χρησιμοποιήστε το stop-loss στις συναλλαγές σας

Γνωρίζετε πόσο αποφεύγετε τον κίνδυνο; Αυτό είναι σημαντικό καθώς πρέπει να προσαρμόσετε τις επενδύσεις σας ώστε να ταιριάζουν στο επίπεδο αποτροπής κινδύνου σας. Ποτέ μην επενδύετε αυτό που δεν μπορείτε να χάσετε καθώς το χρηματιστήριο είναι ιδιαίτερα ασταθές. Το πιο σημαντικό, χρησιμοποιήστε την επιλογή stop-loss κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια συναλλαγή για να τετραγωνίσετε αυτόματα τη θέση σας όταν η μετοχή φτάσει σε μια συγκεκριμένη τιμή. Αυτό θα σας βοηθήσει να περιορίσετε τις απώλειές σας καθώς μαθαίνετε τα βασικά στην επιτυχή διαπραγμάτευση μετοχών.

4. Ξεκινήστε με μετοχές χαμηλού κινδύνου

Απαιτείτε τη σωστή προσέγγιση στη διαπραγμάτευση μετοχών. Διαφορετικά, θα παίξετε τυχερά παιχνίδια και αυτός είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να χάσετε τα χρήματά σας. Επικεντρωθείτε στη σταδιακή εκμάθηση ξεκινώντας με μία ή δύο μετοχές χαμηλού κινδύνου πριν διαφοροποιήσετε το χαρτοφυλάκιό σας.

Θα πρέπει να αποφύγετε τα αποθέματα πένυ σε αυτά τα πρώτα στάδια, ανεξάρτητα από το πόσο δελεαστικά μπορεί να είναι, καθώς το πιο πιθανό είναι να κάνετε τεράστιες απώλειες με αυτές τις φτηνές μετοχές. Πρέπει επίσης να αποφύγετε την αγορά παραγώγων που συναλλάσσεται σε συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης και δικαιώματα προαίρεσης, καθώς αυτά απαιτούν έμπειρους εμπόρους που έχουν την εμπειρία να αντιμετωπίσουν αυτούς τους υψηλούς κινδύνους.

5. Μην ανταλλάσσετε με συναισθήματα

Ένα κομμάτι σοφίας από τους έμπειρους εμπόρους μετοχών είναι πάντα να αφήνετε τα συναισθήματά σας στην πόρτα όταν κάνετε συναλλαγές. Μόλις αφήσετε τα συναισθήματα να επηρεάσουν τη λήψη αποφάσεων, θα παραδοθείτε στο φόβο και την απληστία, τους δύο πιο θανατηφόρους εχθρούς ενός εμπόρου. Ως αρχάριος έμπορος μετοχών, προσπαθήστε να κρατήσετε τα συναισθήματά σας υπό έλεγχο κατά τη διαπραγμάτευση, καθώς αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να παραμείνετε λογικοί. Κάθε φορά που αισθάνεστε συγκλονισμένοι ή ταραγμένοι, είναι καλύτερο να κάνετε ένα διάλειμμα από τις συναλλαγές και να επιστρέψετε μόνο μετά την ψύξη.

Σημείωση τέλους

Η διαπραγμάτευση μετοχών είναι ένα απαιτητικό εγχείρημα που απαιτεί ένα καλό σχέδιο εάν ελπίζετε να είστε επιτυχημένοι. Τηρήστε αυτές τις δοκιμασμένες και αποδεδειγμένες στρατηγικές συναλλαγών για αρχάριους και θα έχετε μια καλή αρχή στο χρηματιστήριο.

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Σαβ, 25 Ιουν 2022

Εξασθενίζοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι  Εξασθενίζοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Έρως, Έρωτας, Φεβρωνία, Φευρωνία, Φεύρω, Φέβρω, Φέβρα, Φεύρα, Φεβρούλα, Φευρούλα, Φευρωνίτσα, Φεβρωνίτσα

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:01    834,83  -1,4  -0,17%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
25/06/2022 15:00:01
1,05585
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
25/06/2022 15:00:01
0,85992
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
25/06/2022 15:00:01
142,68500
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
25/06/2022 15:00:02
1,01093
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
25/06/2022 15:00:01
1,36041

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ