print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Η Μέση Ανατολή φλέγεται  |   Τζόκερ  |   ΣΥΡΙΖΑ  |   Σεισμός

Νέα - Εκδηλώσεις

Πότε να πάρετε παιδικά γυαλιά ηλίου;

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 26/04/2023 13:45:02

Τα γυαλιά ηλίου για παιδιά είναι εξίσου απαραίτητα με το καπέλο και το αντηλιακό. Αγοράστε αυτά που έχουν σαφείς σημάνσεις που υποδεικνύουν ότι πληρούν όλες τις κανονιστικές απαιτήσεις και τα επίπεδα ασφάλειας.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να φοράνε γυαλιά ηλίου;

Περνούν πολύ χρόνο έξω παίζοντας και διασκεδάζοντας, και όταν εκτίθενται σε ισχυρό ηλιακό φως, πρέπει να έχουν ένα αξιόπιστο μέσο για να μπλοκάρουν τις επικίνδυνες ακτίνες UV. Τα παιδιά αποκτούν το αντανακλαστικό να κλείνουν τα μάτια τους στο έντονο φως σταδιακά, και μέχρι να αρχίσουν να ανοιγοκλείνουν τα βλέφαρά τους ως απάντηση, περνούν τα χρόνια στην πιο μικρή ηλικία. Ο οφθαλμικός φακός τους θεωρείται πλήρως ανεπτυγμένος μόνο όταν είναι 12 ετών, επομένως τα παιδικά γυαλιά ηλίου πρέπει να έχουν 98-100% προστασία από την υπεριώδη ακτινοβολία και μέγιστο σκουρόχρωμο των φακών.

Εκτός από ασπίδα έναντι της υπεριώδους ακτινοβολίας, αυτό το αξεσουάρ χρησιμεύει επίσης για την προστασία των ματιών από τη σκόνη, τη γύρη και διάφορους ρύπους με τη μορφή μικρών σωματιδίων που διαχέονται στον αέρα. Προστατεύουν από αντανακλάσεις, όπως αυτές που βρίσκονται σε επιφάνειες νερού, κοιλώματα άμμου και επιφάνειες δρόμων. Αφαιρούν την καταπόνηση των ματιών που συχνά οδηγεί σε πονοκεφάλους και δυσφορία. Μαζί με όλα τα οφέλη για την υγεία, αποτελούν μια μοντέρνα και επιθυμητή προσθήκη στην εμφάνιση κάθε παιδιού.

παιδικά γυαλιά ηλίου

Τύποι παιδικών γυαλιών ηλίου

Για ηλικίες έως 6 ετών, ξεχωρίζουν με τα φωτεινά τους μοτίβα, τα παιχνιδιάρικα στοιχεία και τις εικόνες αγαπημένων χαρακτήρων κινουμένων σχεδίων. Οι μεγαλύτεροι προτιμούν να έχουν ένα ντιζάιν αντίγραφο των ενηλίκων καθώς τους αρέσει να τους μιμούνται. Τα παιδικά γυαλιά ηλίου είναι συνήθως κατασκευασμένα από οργανικά υλικά και οι φακοί μπορούν να είναι καθρέφτες, συμπαγείς ή ιριδίζοντες. Καλό είναι να επιλέγουμε αυτά που έχουν πόλωση.

Καλό είναι οι παιδικοί σκελετοί να είναι υποαλλεργικά, χωρίς επικίνδυνες ακαθαρσίες και κίνδυνο αλλεργικών αντιδράσεων. Είναι πολύ διαφορετικά - πλαστικό, μέταλλο, επίχρυσο. Όλα τα σχήματα που είναι δημοφιλή στους ενήλικες είναι μοντέρνα - οβάλ, σπορ, ορθογώνιο, τετράγωνο, ακανόνιστο, αεροπόρος, μάτι της γάτας κ.λπ. Ο χρωματισμός των γυαλιών είναι γκρι, καφέ, μπλε, πράσινο, κόκκινο κ.λπ. Αγοράστε ποιοτικά αξεσουάρ από αποδεδειγμένους κατασκευαστές, προειδοποιήστε το ηλεκτρονικό κατάστημα Skyoptic.gr  και εάν έχετε ερωτήσεις να συμβουλευτείτε εξειδικευμένους ειδικούς.

Πώς να επιλέξετε παιδικά γυαλιά ηλίου;

Οι γονείς συχνά αναρωτιούνται τι αξεσουάρ να αγοράσουν - αν πρέπει να είναι επώνυμα, πόσο οι τιμές καθορίζουν την ποιότητα, εάν θα παραγγείλουν ηλεκτρονικά ή τοπικά σε έναν αξιόπιστο οπτικό κ.λπ. Για να επιλέξετε το καλύτερο για το παιδί σας, ακολουθήστε μερικούς βασικούς κανόνες:

  • Εκτός από τα μάτια των μικρών, θα πρέπει να φροντίζετε και το δέρμα γύρω τους, καθώς είναι εξαιρετικά τρυφερό και λεπτό σε αυτή την περιοχή. Επομένως, μην ανησυχείτε αν έχετε επιλέξει μοντέλο με μεγάλο σκελετό;

  • Ελέγξτε τους φακούς για γρατσουνιές και ζημιές που μπορεί να επηρεάσουν την καλή ορατότητα;

  • Βεβαιωθείτε ότι είναι άνετα για το παιδί. Αν πέσει, δεν θα νιώθει ευτυχισμένος;

  • Αφήστε το μικρό να συμμετέχει στα ψώνια. Αν δεν του αρέσει αυτό που του προσφέρεις, δύσκολα θα το βάλει, ούτε θα ικανοποιηθεί με το νέο απόκτημα;

  • Αγοράστε μόνο από επαληθευμένα μέρη για να διασφαλίσετε ότι δεν θα υπάρξουν βλαβερές συνέπειες.

Λάβετε υπόψη ότι τα παιδικά γυαλιά ηλίου πρέπει να είναι κατάλληλα για παιχνίδι έξω, στην παιδική χαρά και σε άλλους εξωτερικούς χώρους. Θα πρέπει να είναι άθραυστα και να μην παρεμβαίνουν σε κανονικές ενεργές δραστηριότητες, όπως τρέξιμο, άλματα κ.λπ. Καλό είναι οι φακοί να μην είναι γυάλινοι, εκτός εάν είναι οράσεως και δεν υπάρχει ρητή ιατρική απαίτηση για αυτούς, ώστε να μην τραυματιστούν θραύσματα σπασμένου γυαλιού σε τυχαία πτώση ή πρόσκρουση. Βεβαιωθείτε ότι ο σκελετός  εφαρμόζοάνετα στο πρόσωπο του παιδιού και ότι είναι αρκετά ελαφριά και εύκαμπτα ώστε να λυγίζουν.

Τι αξεσουάρ να αγοράσω για παιδικά γυαλιά ηλίου;

Μεταξύ των δημοφιλών πρόσφατα είναι οι χρωματιστά ελαστικά λουράκια. Διατηρούν τα παιδικά γυαλιά στη θέση τους και σε καμία περίπτωση δεν παρεμβαίνουν στις πιο ακραίες δραστηριότητες. Ετοιμάστε επίσης μια σκληρή θήκη για να τοποθετήσετε το ζευγάρι όταν δεν χρησιμοποιείται. Μην ξεχνάτε τα μαλακά πανιά καθαρισμού, καθώς και τα ειδικά διαλύματα καθαρισμού σε μορφή σπρέι. Αρκεί να ψεκάσετε τους φακούς και να τους  σκουπίσετε χωρίς να ασκήσετε πίεση και θα γίνουν σαν καινούργια.

Είναι σημαντικό τα παιδιά να συνηθίσουν να φοράνε γυαλιά ηλίου από μικρά για να έχουν καλή όραση. Είναι μια συνήθεια που πρέπει να μάθουν, όπως το να πλένουν τα χέρια τους πριν φάνε και να βουρτσίζουν τα δόντια τους πριν τον ύπνο. Τα βρεφικά και παιδικά γυαλιά ηλίου είναι κατάλληλα τόσο για αγόρια όσο και για κορίτσια. Χρειάζονται όλο το χρόνο και είναι must κατά τη διάρκεια του σκι στο βουνό και στην παραλία δίπλα στη θάλασσα. Αφήστε το μικρό να συμμετέχει στην επιλογή του σχεδίου και του χρώματος των παιδικών σκελετ’ων, αλλά εσείς προσέχετε τις προδιαγραφές για να είστε σίγουροι για την υγεία του παιδιού σας.

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  00:00:00    -  +0  +0,00%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
21/02/2024 09:00:01
1,08140
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
21/02/2024 09:00:01
0,85650
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
21/02/2024 09:00:01
162,25500
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
21/02/2024 09:00:01
0,95270
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
21/02/2024 09:00:01
1,46080

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Κλιματική αλλαγή
  Τυχαίο γεγονός