ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ! - Αποκριάτικα Links (Ιστορία, Ήθη και Έθιμα, Συνταγές, Κατασκευή Χαρταετού, κ.α.)

Συνταγές

Ψηφίστε

Θα χρησιμοποιούσατε ποτέ τη νέα γραμμή 1142 σε περίπτωση παράβασης του αντικαπνιστικού νόμου;

ΝΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ
ΟΧΙ

Ακολουθήστε μας

     

Τουρλού σε πίτα με ζύμη μπουγάτσας

Αλμυρή Συνταγή

Προετοιμασία: 30΄, Ψήσιμο: περίπου 30΄

Υλικά (για 10 μερίδες):

Για τη ζύμη :
(αν δεν θέλουμε να τη φτιάξουμε, χρησιμοποιούμε έτοιμη ζύμη κουρού)

140 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
400 - 500 γρ. αλεύρι
120 γρ. ελαιόλαδο
120 γρ. βούτυρο λιωμένο
60 γρ. νερό
2 κουτ. σούπας ξίδι
2½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
αλάτι
1 κρόκος αυγού, ανακατεμένος με 2 κουτ. σούπας νερό

Για τη γέμιση:

1 μεγάλη μελιτζάνα φλάσκα, σε κύβους
2 μέτρια κολοκύθια, σε κύβους
1 κρεμμύδι ξερό, κομμένο σε ψιλά καρέ
1 μέτρια πατάτα, σε μικρούς κύβους
1 πιπεριά κέρατο, κομμένη σε ροδέλες
3 - 4 μανιτάρια λευκά, κομμένα σε λεπτά φετάκια
2 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1 μέτρια ντομάτα, χωρίς φλούδια + σπόρια, σε κύβους
150 γρ. κεφαλογραβιέρα, κατά προτίμηση Αμφιλοχίας, τριμμένη
30 ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Διαδικασία:

Ζύμη: Σε ένα μπολ βάζουμε το γιαούρτι, το λάδι, το βούτυρο, το νερό, το ξίδι, το αλάτι και το μπέικιν πάουντερ, τα ανακατεύουμε με έναν αυγοδάρτη και μετά ρίχνουμε λίγο-λίγο το αλεύρι ζυμώνοντας με τα χέρια έως ότου γίνει ένα μαλακό ζυμάρι (μπορεί να μην το πάρει όλο). Το σκεπάζουμε με μια βρεγμένη πετσέτα και το αφήνουμε να «ξεκουραστεί» για 15 - 20 λεπτά.

Γέμιση: Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι σε μέτρια φωτιά και ρίχνουμε τη μελιτζάνα, το κολοκυθάκι, την πατάτα, το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε ανακατεύοντας μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και να μαλακώσουν ελαφρώς. Η πατάτα θα ψηθεί στα υγρά που θα βγάλουν τα λαχανικά. Στη συνέχεια προσθέτουμε την ντομάτα, το μαϊντανό και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε, μαγειρεύουμε για 2 - 3 λεπτά και αποσύρουμε. Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει, ρίχνουμε το τυρί και ανακατεύουμε.

Πίτα: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 °C. Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη ή με τα χέρια σε χοντρό μακρόστενο φύλλο πάχους περίπου 1½ εκ., απλώνουμε στο κέντρο και κατά μήκος του φύλλου τη γέμιση, γυρίζουμε τις άκρες του φύλλου προς τα μέσα, τυλίγουμε σε μακρόστενο ρολό και με ένα πινέλο το αλείφουμε με τον αραιωμένο κρόκο. Λαδώνουμε ένα ταψί, βάζουμε μέσα το ρολό και το ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί καλά, πάνω - κάτω. Το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς και μετά το κόβουμε.

Στείλε μας τις συνταγές σου >>



Συνταγές μαγειρικής

Αλμυρές Συνταγές     Γλυκιές Συνταγές

Χρηματιστήριο

 Αθήνα 912,31-4,49-0,49%
Δείκτης χρηματιστηρίου

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

ΝόμισμαΙσοτιμία
 Ευρώ/ Δολλάριο ΗΠΑ 1,08
20/02/2020 12:00:01

 Ευρώ/ Λίρα Αγγλίας 0,837
20/02/2020 12:00:01

 Ευρώ/ Γιέν Ιαπωνίας 120,91
20/02/2020 12:00:02

 Ευρώ/ Ελβετικό Φράγκο 1,062
20/02/2020 12:00:02

 Ευρώ/ Δολλάριο Καναδά 1,431
20/02/2020 12:00:02

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Execute new: 0 secs, Execute (db): 0 secs