ΚΑΛΕΣ ΑΠΟΚΡΙΕΣ! - Αποκριάτικα Links (Ιστορία, Ήθη και Έθιμα, Συνταγές, Κατασκευή Χαρταετού, κ.α.)

Συνταγές

Ψηφίστε

Θα χρησιμοποιούσατε ποτέ τη νέα γραμμή 1142 σε περίπτωση παράβασης του αντικαπνιστικού νόμου;

ΝΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ ΝΑΙ
ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ
ΟΧΙ

Ακολουθήστε μας

     

Χταποδοκεφτέδες

Αλμυρή Συνταγή

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες, Τηγάνισμα: 20΄

Υλικά (για 20 τεμάχια):

1 χταπόδι βάρους περίπου
1 κιλού, καθαρισμένο
1/2 κιλό ψίχα από ψωμί
250 ml κόκκινο κρασί, το οποίο βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που ξεκινήσει να βράζει) και το αφήνουμε να κρυώσει
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
50 ml ελαιόλαδο
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος (ή μάραθος στην εποχή του), χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος, ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσποροι, τριμμένοι σε μύλο ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι, με προσοχή
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώστε να μπορέσουμε μετά να το κόψουμε πιο εύκολα. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατάψυξη και, πριν ξεπαγώσει, το περνάμε από τη μηχανή του κιμά (αν έχουμε) ή από το μπλέντερ, λίγο-λίγο, για να τεμαχιστεί καλά, χωρίς όμως να γίνει πολτός. Διαοφρετικά, το κόβουμε ψιλό ψιλό με το μαχαίρι. Βάζουμε τον κιμά του χταποδιού σ' ένα ψιλό τρυπητό και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά για περίπου 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα 50 ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.

Βάζουμε το βρασμένο κρασί και το ξίδι σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε το ψωμί στο υγρό μείγμα και το στύβουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά χταποδιού, το ψωμί, τα σοταρισμένα υλικά, το μαϊντανό, τον άνηθο ή το μαραθόσπορο, το αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και, μόλις κάψει (πρέπει να φτάσει περίπου στους 170° C), τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις. Στεγνώνουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας προτού τους σερβίρουμε. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με φάβα.

Στείλε μας τις συνταγές σου >>



Συνταγές μαγειρικής

Αλμυρές Συνταγές     Γλυκιές Συνταγές

Σήμερα

Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή Παγκόσμια Ημέρα

Γιορτάζουν

Κασσιανός, Κασιανός, Κάσσιος, Κάσιος, Κάσσος, Κάσος, Κάσσης, Κάσης

Εορτολόγιο >>

Βάλε το εορτολόγιο στο site σου

Εφημερεύουν

Νοσοκομεία Φαρμακεία

Χρηματιστήριο

 Αθήνα 720,35-48,48-6,31%
Δείκτης χρηματιστηρίου

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

ΝόμισμαΙσοτιμία
 Ευρώ/ Δολλάριο ΗΠΑ 1,103
29/02/2020 14:00:01

 Ευρώ/ Λίρα Αγγλίας 0,86
29/02/2020 14:00:01

 Ευρώ/ Γιέν Ιαπωνίας 119,18
29/02/2020 14:00:02

 Ευρώ/ Ελβετικό Φράγκο 1,065
29/02/2020 14:00:01

 Ευρώ/ Δολλάριο Καναδά 1,478
29/02/2020 14:00:01

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Execute new: 0 secs, Execute (db): 0 secs