ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Κορονοϊός  |   Προσφυγικό  |   Σεισμός  |   Τουρκία  |   Τζόκερ  |   George Floyd

Αλμυρές συνταγές

Χταποδοκεφτέδες

Συνταγή:

Προετοιμασία: 20΄, Αναμονή: περίπου 3 ώρες, Τηγάνισμα: 20΄

Υλικά (για 20 τεμάχια):

1 χταπόδι βάρους περίπου
1 κιλού, καθαρισμένο
1/2 κιλό ψίχα από ψωμί
250 ml κόκκινο κρασί, το οποίο βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι για 10 λεπτά (μετράμε το χρόνο από τη στιγμή που ξεκινήσει να βράζει) και το αφήνουμε να κρυώσει
30 ml ξίδι από κόκκινο κρασί
2 μεγάλα κρεμμύδια, κομμένα σε μικρά καρέ
2 σκελίδες σκόρδου, λιωμένες
50 ml ελαιόλαδο
τα φύλλα από 1/2 ματσάκι μαϊντανού, ψιλοκομμένα
1/2 ματσάκι άνηθος (ή μάραθος στην εποχή του), χωρίς τα χοντρά κοτσάνια, ψιλοκομμένος, ή 1 κουτ. σούπας μαραθόσποροι, τριμμένοι σε μύλο ή καλά κοπανισμένοι σε γουδί, μέχρι να γίνουν σαν σκόνη
1 αυγό, κατά προτίμηση βιολογικό
αλάτι, με προσοχή
φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, όσο θέλουμε
1 φλιτζ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το αλεύρωμα
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
1 λίτρο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Διαδικασία:

Κόβουμε το χταπόδι σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες, ώστε να μπορέσουμε μετά να το κόψουμε πιο εύκολα. Βγάζουμε το χταπόδι από την κατάψυξη και, πριν ξεπαγώσει, το περνάμε από τη μηχανή του κιμά (αν έχουμε) ή από το μπλέντερ, λίγο-λίγο, για να τεμαχιστεί καλά, χωρίς όμως να γίνει πολτός. Διαοφρετικά, το κόβουμε ψιλό ψιλό με το μαχαίρι. Βάζουμε τον κιμά του χταποδιού σ' ένα ψιλό τρυπητό και τον αφήνουμε να στραγγίξει καλά για περίπου 1 ώρα. Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στα 50 ml ελαιόλαδο, σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 5 λεπτά.

Βάζουμε το βρασμένο κρασί και το ξίδι σε μια λεκάνη, μουλιάζουμε το ψωμί στο υγρό μείγμα και το στύβουμε καλά, ώστε να είναι εντελώς στεγνό.

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον κιμά χταποδιού, το ψωμί, τα σοταρισμένα υλικά, το μαϊντανό, τον άνηθο ή το μαραθόσπορο, το αυγό, λίγο αλάτι και πιπέρι. Τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Αν το μείγμα είναι αραιό, προσθέτουμε λίγο αλεύρι.

Πλάθουμε μέτριους κεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τινάζουμε να πέσει το περιττό αλεύρι. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγάνι και, μόλις κάψει (πρέπει να φτάσει περίπου στους 170° C), τηγανίζουμε τους κεφτέδες σε δόσεις. Στεγνώνουμε τους κεφτέδες σε χαρτί κουζίνας προτού τους σερβίρουμε. Συνοδεύουμε, αν θέλουμε, με φάβα.

Στείλτε μας τις συνταγές σας >>

Συνταγές μαγειρικής

Αλμυρές Συνταγές     Γλυκές Συνταγές

Σήμερα - Σαβ, 11 Ιουλ 2020

Εξασθενίζοντας κυρτό φεγγάρι  Εξασθενίζοντας κυρτό φεγγάρι

Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Ευφημία, Εύφη, Εύφημη, Εύφημος, Ευφημούλα, Ευφούλα, Φούλα, Όλγα, Ολγίτσα, Γίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και ο Αγ. Μηνάς, πολυούχος του Ηρακλείου και της Καστοριάς

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Πληθυσμών


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:01    632,97  -3,87  -0,61%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
11/07/2020 15:00:04
1,13020
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
11/07/2020 15:00:05
0,89507
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
11/07/2020 15:00:06
120,80200
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
11/07/2020 15:00:06
1,06316
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
11/07/2020 15:00:07
1,53596

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΠΟΛΥ
  ΑΡΚΕΤΑ
  ΛΙΓΟ
  ΚΑΘΟΛΟΥ