Booking.com

Συνταγές

Ψηφίστε

Πως βλέπετε και αισθάνεστε την αρχή της νέας κυβέρνησης;

Θετικά
Ουδέτερα
Αρνητικά

Ακολουθήστε μας

     

ΧΩΡΙΑΤΙΚΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ

Γλυκιά Συνταγή

Υλικά
2,00 κιλά αλεύρι τύπου αμερικάνικο
2,00 - 2,50 κιλά αλεύρι (Αλλατίνη μπλε)
1,20 κιλά ζάχαρη
0,70 κιλά γάλα φρέσκο
0,75 κιλά καλαμποκέλαιο ή βούτυρο
0,25 κιλά μαγιά για ψωμί (4 τεμ.)
20 αυγά
3 φακελάκια κακουλέ
3 φακελάκια μαχλέπι
0,23 κιλά φυσικό χυμό πορτοκάλι (1 ποτήρι)
Ξύσμα από τα πορτοκάλια που στύψαμε
0,45 κιλά νερό (2 ποτήρια)
Σουσάμι
Αλάτι


Εκτέλεση

- Σε δωμάτιο με υψηλή θερμοκρασία, αναμιγνύουμε σε μια κατσαρόλα: 3 μαγιές, 1 ποτήρι χλιαρό νερό, περίπου 0,20 κιλά αλεύρι (Αλλατίνη μπλε) και λίγο αλάτι. (Σε περίπτωση που χρειαστεί, προσθέτουμε λίγο αλεύρι μέχρι το μίγμα να γίνει σαν πηκτός χυλός.) Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι και την τυλίγουμε σε κουβέρτες για 1 ώρα.

- Δέκα λεπτά πριν γίνει το μίγμα της μαγιάς, χτυπάμε 20 αυγά (κρατάμε μόνο 3 κρόκους) προσθέτουμε την ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. (Σε περίπτωση που θέλουμε τα τσουρέκια να είναι περισσότερο γλυκά προσθέτουμε και άλλη ζάχαρη.)

- Χτυπάμε 3 φακελάκια μαχλέπι ώσπου να γίνουν πολύ ψιλά ενώ 3 φακελάκια κακουλέ τα βράζουμε σε ένα μπρίκι με λίγο νερό και κρατάμε μόνο το ζωμό τους. Τα ρίχνουμε όλα στο μίγμα με τα αυγά, τη ζάχαρη, το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα πορτοκαλιού. Προσθέτουμε σιγά-σιγά όλο το γάλα (πολύ ζεστό) και προσθέτουμε το μίγμα της μαγιάς που ετοιμάσαμε πριν μία ώρα και βάζουμε και την τέταρτη μαγιά.

- Προσθέτουμε αλεύρι (3,50 – 4,00 κιλά) σιγά-σιγά και ζυμώνουμε όλο το μίγμα. Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν η ζύμη γίνει σφιχτή. Συνεχίζουμε ζυμώνοντας και προσθέτουμε σιγά-σιγά λάδι ή βούτυρο (πολύ ζεστό) μέχρι να τελειώσουν τα 0,75 κιλά.

- Σκεπάζουμε το μίγμα σε μία λεκάνη (με πετσέτες και κουβέρτες) και το αφήνουμε για δύο ώρες σε δωμάτιο με υψηλή θερμοκρασία.

- Πλάθουμε τα τσουρέκια μετά τις 2 ώρες. Παίρνουμε από την λεκάνη μόνο τόση ποσότητα μίγματος όσο χρειαζόμαστε για το ταψί που θα βάλουμε πρώτο στον φούρνο. Έχουμε λαδώσει το ταψί (με καλαμποκέλαιο) και το έχουμε θερμάνει λίγο πριν βάλουμε πάνω τα τσουρέκια. Σκεπάζουμε (με κουβέρτες) το ταψί για 30 λεπτά περίπου ή και περισσότερο.

- Ανακατεύουμε τους 3 κρόκους που κρατήσαμε με λίγο νερό και αλείφουμε την επιφάνεια των τσουρεκιών. Προσθέτουμε σουσάμι και τα βάζουμε στον φούρνο. Όταν βάλουμε το πρώτο ταψί στο φούρνο ακολουθούμε την ίδια διαδικασία για το δεύτερο ταψί κλπ.

- Ψήνουμε τα τσουρέκια στους 200οC για 20 λεπτά περίπου ή και περισσότερο, μέχρι να ροδίσουν. Μετά τα είκοσι λεπτά τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα τα τσουρέκια να δούμε αν έχουν ψηθεί στο εσωτερικό τους.

Καλή Επιτυχία

Στείλε μας τις συνταγές σου >>



Συνταγές μαγειρικής

Αλμυρές Συνταγές     Γλυκιές Συνταγές

Χρηματιστήριο

 Αθήνα 855,92-8,77-1,01%
Δείκτης χρηματιστηρίου

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Παρέχεται από το Investing.com

Ισοτιμίες νομισμάτων

Παρέχεται από το Investing.com

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Execute new: 0 secs, Execute (db): 0 secs