print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Τέλος στο χρόνιο πόνο βάζει εμφυτεύσιμος διεγέρτης στη σπονδυλική στήλη

Κατηγορία: Υγεία - 05/12/2012

/loc_mk/images/editorial/

Τέλος στο καθημερινό μαρτύριο ενός 45χρονου άνδρα, ο οποίος μετά από τροχαίο για 23χρόνια υπέφερε από φριχτούς πόνους στο αριστερό του χέρι ,παρά τα ισχυρά αναλγητικά φάρμακα, έβαλαν Έλληνες νευροχειρουργοί με την εμφύτευση ενός διεγέρτη νωτιαίου μυελού στον αυχένα του!!!
Η σύγχρονη αυτή επέμβαση, η οποία έγινε σε δυο στάδια, άλλαξε εκ νέου τη ζωή του 45χρονου ο οποίος μπορεί πλέον να απολαύσει τις χαρές της ζωή του χωρίς φριχτούς πόνους και φάρμακα. Ταυτόχρονα επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά πως οι Έλληνες γιατροί σε πολλούς τομείς είναι πρωτοπόροι στην ιατρική επιστήμη, άξιοι απόγονοι του Ιπποκράτη.
«Είμαστε ευτυχείς ως άνθρωποι και ως γιατροί γιατί απαλλάξαμε τον συμπατριώτη μας από ένα καθημερινό μαρτύριο που ζούσε για 23 χρόνια με φριχτούς πόνους και με ισχυρά φάρμακα » τόνισε ο Επισκέπτης καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης νευροχειρουργός-χειρουργός σπονδυλικής στήλης κ Ιωάννης Πολυθοδωράκης.
Ο 45χρονος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο ατύχημα το 1989, με αποτέλεσμα να υποστεί κατάγματα σπονδυλικής στήλης και παράλυση στο αριστερό χέρι λόγω βλάβης (από εξελκησμό) του βραχιονίου πλέγματος. Έκτοτε σε καθημερινή βάση, έπασχε από νευροπαθητικό πόνο ιδιαίτερης έντασης, στο παράλυτο άκρο.
Αν και λάμβανε πολλά και ισχυρά αναλγητικά φάρμακα, ο πόνος του δεν αντιμετωπιζόταν επαρκώς.
Η ομάδα των νευροχειρουργών Ιωάννη Πολυθοδωράκη και Κανάρη Παναγόπουλου συνέστησαν στον ασθενή την μέθοδο της Νευροτροποποίησης και ειδικότερα την εμφύτευση ενός Διεγέρτη Νωτιαίου Μυελού (Spinal Cord Stimulator) στην Αυχενική Μοίρα της Σπονδυλικής Στήλης του .

ΣΕ ΔΥΟ ΦΑΣΕΙΣ ΕΓΙΝΕ Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑΚΗ ΕΠΕΜΒΑΣΗ
«Η αντιμετώπιση του προβλήματος με την μέθοδο της Νευροτροποποίησης, όπως ανέφερε ο κ Πολυθοδωράκης εφαρμόστηκε σε δύο στάδια. Δηλαδή έγιναν δύο επεμβάσεις με διαφορά 15 ημερών. Στην πρώτη επέμβαση τοποθετήθηκε το ειδικό ηλεκτρόδιο στον επισκληρίδιο χώρο της Αυχενικής Μοίρας της Σπονδυλικής Στήλης και συνδέθηκε με ένα εξωτερικό Διεγέρτη.
Ο ασθενής ήταν υπό ιατρική παρακολούθηση για 14 ημέρες και όταν διαπιστώθηκε η σημαντική βελτίωση του πόνου του, τότε ακολούθησε η δεύτερη επέμβαση ,με την μόνιμη εμφύτευση του διεγέρτη στο υποδόριο της κοιλιακής του χώρας και η σύνδεση του με το ηλεκτρόδιο που είχε τοποθετηθεί στην πρώτη επέμβαση».
Ο ασθενής άμεσα μετά την επέμβαση παρουσίασε σημαντική βελτίωση που έφτασε στην σχεδόν πλήρη εξαφάνιση του πόνου. Ως συνεπεία της βελτίωσης του ο ασθενής διέκοψε κάθε φαρμακευτική αγωγή που λάμβανε για τον πόνο .
Ο ίδιος ο ασθενής αισθάνεται εξαιρετικά χαρούμενος που μετά 23 χρόνια απαλλάχθηκε από τον πόνο αλλά και τα φάρμακα.
Η ΜΕΘΟΔΟΣ ΤΗΣ ΝΕΥΡΟΤΡΟΠΟΙΗΣΗΣ
Σύμφωνα με τους επιστήμονες η μέθοδος της Νευροτροποποίησης αποτελεί την τελευταία λέξη της Ιατρικής Τεχνολογίας στην αντιμετώπιση του χρόνιου πόνου και μπορεί να ανακουφίσει ασθενείς που υποφέρουν καθημερινά .
Συγκεκριμένα μπορεί να εφαρμοστεί για ασθενείς με πόνο μετά από επέμβαση στην σπονδυλικής στήλη, μεθερπητική νευραλγία, χρόνιο πυελικό πόνο ή ακόμα και νευροπαθητικό κακοήθη πόνο, αλλά και σε άλλες πολλές περιπτώσεις χρόνιου νευροπαθητικού πόνου.
Οι Διεγέρτες Νωτιαίου Μυελού (Spinal Cord Stimulators) έχουν την δυνατότητα να αλλάξουν τον τρόπο που ο εγκέφαλος ενός ασθενή αντιλαμβάνεται τα σήματα πόνου. Μέσω ενός προγράμματος μετάδοσης ελαφρών ηλεκτρικών παλμών επιφέρεται σημαντική ανακούφιση από τον σοβαρό νευροπαθητικό πόνο, ουσιαστικά μετατρέποντας τον πόνο σε ένα αίσθημα ελαφρού μουδιάσματος.
Ο ασθενής μέσω ενός τηλεχειριστηρίου μπορεί να χειρίζεται τον διεγέρτη.
Με την μέθοδο αυτή ο ασθενής έχει την ελπίδα ότι θα μπορεί να μειώσει ή και να σταματήσει τα ναρκωτικά φάρμακα, να εργασθεί, να παίξει με τα παιδιά του και γενικότερα να απολαύσει την ζωή .
Πληροφορίες 210 6826030,6978235587

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Σαβ, 4 Δεκ 2021

Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)  Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Βαρβάρα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Ρούλα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Βαρβάρα, πολυούχος της Δράμας και της Αργυρούπολης

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
04/12/2021 22:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
04/12/2021 22:00:02
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
04/12/2021 22:00:07
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
04/12/2021 22:00:05
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
04/12/2021 22:00:01
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ