ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ και ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ! - Χριστουγεννιάτικα links (Ιστορία, Λαογραφία, Κάλαντα, Συνταγές και άλλα) - Παιχνίδια

print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Η Μέση Ανατολή φλέγεται  |   Τζόκερ  |   ΣΥΡΙΖΑ  |   Σεισμός

Άρθρα και θέματα

Με ελληνική καινοτόμο μέθοδο η αποκατάσταση γυναικείου στήθους χωρίς σιλικόνη

Κατηγορία: Υγεία - 03/09/2013

/loc_mk/images/editorial/

Με καινοτόμο μέθοδο Ελλήνων γιατρών, η οποία εξασφαλίζει απόλυτα θετικό αποτέλεσμα, θα γίνεται πλέον η επιλογή δερματικών κοιλιακών ή γλουτιαίων κρημνών για την φυσική αποκατάσταση του γυναικείου μαστού χωρίς σιλικόνη!
Η καινοτόμος ελληνική μέθοδος παρουσιάστηκε πριν από μερικές ημέρες στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής στο Σικάγο των ΗΠΑ (11-14 Ιουλίου) και απέσπασε τον θαυμασμό και τα χειροκροτήματα της Παγκόσμια Επιστημονικής Κοινότητας στον τομέα της Επανορθωτικής Χειρουργικής του γυναικείου μαστού.

Την παρουσίαση έκανε ο επικεφαλής των γιατρών της ομάδας του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Γ Γεννηματάς», ο διαπρεπής πλαστικός χειρουργός Δρ Ανδρέας Γραββάνης.

«Με την δική μας μέθοδο εκμηδενίζουμε διεγχειρητικά προβλήματα και μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως μερική νέκρωση του κρημνού ή νέκρωση λίπους» τόνισε ο Δρ Γραββάνης.

«Το σημαντικότερο, συμπλήρωσε, είναι ότι ο προεγχειρητικός έλεγχος που πραγματοποιούμε πριν από την χειρουργική επέμβαση μας εξασφαλίζει έναν κρημνό DIEP με την καλύτερη δυνατή αιμάτωση και ο Επανορθωτικός Χειρουργός μπορεί να εστιάσει απερίσκεπτα στην διαμόρφωση όγκου και σχήματος του νεο-μαστού στοχεύοντας στο καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, τελικό ζητούμενο από τις ασθενείς μας».

Σύμφωνα με επιστημονικά δεδομένα οι κρημνοί των διατιτραινουσών αρτηριών (perforator flaps) έφεραν πριν από μερικά χρόνια επανάσταση στην αποκατάσταση ιστικών ελλειμμάτων καθώς εξασφαλίζουν ελάχιστη νοσηρότητα από την δότρια περιοχή.

Έτσι κρημνοί όπως το DIEP (Deep Inferior Epigastric perforator, διατιτραίνων κοιλιακός κρημνός) και GAP (Gluteal artery perforator, διατιτραίνων γλουτιαίος κρημνός) είναι μέθοδοι εκλογής για εξειδικευμένους επανορθωτικούς χειρουργούς για φυσικό αποτέλεσμα αποκατάστασης μαστού χωρίς ενθέματα σιλικόνης.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΟΣ ΜΕΘΟΔΟΣ
«Το κρισιμότερο σημείο της μικροχειρουργικής αποκατάσταση, σύμφωνα με τον ο Δρ Γραββάνη, είναι η επιλογή της καλύτερης αγγειακής διατιτρώσας, μέσα από την οποία θα γίνεται η αιμάτωση του ιστού, ο οποίος θα μεταφερθεί για να αποκαταστήσει τον μαστό».

Μέχρι σήμερα μέθοδος εκλογής, για τους Επανορθωτικούς Χειρουργούς, είναι η προεγχειρητική αξονική αγγειογραφία με την βοήθεια της οποίας εντοπίζεται η κυρίαρχη αρτηριακή διατιτρώσα.

Ο Δρ Γραββάνης και οι συνεργάτες εισήγαγαν τον όρο “Σύμπλεγμα διατιτρώσας” (perforator-complex) σύμφωνα με τον οποίο η διατιτρώσα αποτελείται από την διατιτραίνουσα-αρτηρία και από την διατιτραίνουσα-φλέβα.

«Δεδομένου ότι η συντριπτική πλειοψηφία προβλημάτων αιματώσεως του κρημνού προέρχονται από το φλεβικό σκέλος του, αποφασίσαμε να επιλέγουμε το σύμπλεγμα-διατιτρώσας με βάση την κυρίαρχη φλεβική διατιτρώσα και όχι με βάση την κυρίαρχη αρτηριακή-διατιτρώσα όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα», ανέφερε κατά την διάρκεια της παρουσίασης στο 7ο Παγκόσμιο Συνέδριο Επανορθωτικής Μικροχειρουργικής ο επικεφαλής της ομάδας των ελλήνων γιατρών.

Γι αυτό τον σκοπό, η ομάδα των ελλήνων γιατρών υποβάλλει τούς ασθενείς προεγχειρητικά σε αξονική αγγειογραφία για τον εντοπισμό των 2-3 καλύτερων αρτηριακών-διατιτρωσών και στην συνέχεια μελετά με υπέρηχο Duplex την συνοδό φλεβική-διατιτρώσα αυτών. Η μέθοδος αυτή ονομάστηκε «Αξονικά καθοδηγούμενη Υπερηχογραφία» (CT-guided Ultrasonography).

«H επιλογή μας να βασίσουμε τον κρημνό DIEP στην διατιτρώσα με την καλύτερη δυνατή φλέβα είχε σαν συνέπεια να εκμηδενίσουμε διεγχειρητικά προβλήματα και μετεγχειρητικές επιπλοκές όπως μερική νέκρωση κρημνού ή νέκρωση λίπους» τόνισε μιλώντας στο παγκόσμιο συνέδριο ο Δρ Γραββάνης και κατέληξε.

« Με την μέθοδο μας έχουμε απόλυτα ασφαλή αποτέλεσμα και το καλύτερο δυνατό αισθητικό αποτέλεσμα, που είναι το τελικό ζητούμενο για τις γυναίκες σε όλο τον κόσμο».

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:25:02    1.280,11  +4,98  +0,39%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
03/12/2023 09:00:01
1,08810
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
03/12/2023 09:00:01
0,85604
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
03/12/2023 09:00:04
159,77200
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
03/12/2023 09:00:01
0,94586
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
03/12/2023 09:00:04
1,46840

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Κλιματική αλλαγή
  Τυχαίο γεγονός