print email favorite thumb_up

Άρθρα και θέματα

Χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας βλέπουν οι επενδυτές

Κατηγορία: Ειδησεογραφία - 12/11/2010

/loc_mk/images/editorial/

Επτά στους δέκα (71%) διεθνείς επενδυτές και αναλυτές εκτιμούν ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει, όπως προκύπτει από έρευνα-ψηφοφορία που διεξήγαγε και δημοσιεύει το οικονομικό πρακτορείο ειδήσεων Bloomberg. Παράλληλα, η πλειοψηφία των 1.030 επενδυτών και αναλυτών πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσει. Η Ελλάδα προηγείται της Ιρλανδίας, με ποσοστό 71% των επενδυτών να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της έναντι 67% τον Σεπτέμβριο.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας, τα οποία παρουσιάζει το πρακτορείο, δείχνουν ότι το 51% των επενδυτών θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία της Ιρλανδίας- ποσοστό τριπλάσιο σε σχέση με την ψηφοφορία που έγινε τον περασμένο Ιούνιο - έναντι 42% που τη θεωρούν απίθανη.

Την Ιρλανδία ακολουθεί η Πορτογαλία με ποσοστό 38% να θεωρεί πιθανή τη χρεοκοπία έναντι 36% τον Σεπτέμβριο.

Πιο αισιόδοξοι είναι οι επενδυτές για την Ισπανία, καθώς το 71% θεωρεί απίθανη τη χρεοκοπία της από 65% τον Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, επέκρινε τους επενδυτές που φοβούνται ότι η Ιρλανδία μπορεί να γίνει η πρώτη χώρα που θα χρεοκοπήσει, λέγοντας ότι δεν κατανοούν πως λειτουργεί ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης, στον οποίο μπορούν να ενταχθούν οι χώρες που χρειάζονται βοήθεια. "Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε χώρας να ζητήσει βοήθεια, αν τη χρειάζεται", είπε.

Η Ελλάδα έχει ενταχθεί στο Μηχανισμό Βοήθειας, με κεφάλαια ύψους 110 δισ. ευρώ από την ΕΕ και το ΔΝΤ, από τον περασμένο Μάιο. Η Ιρλανδία δεν έχει ζητήσει ακόμη βοήθεια από την ΕΕ.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Πεμ, 10 Σεπ 2026

Γιορτάζουν

Εράστη, Εραστή, Έραστος, Πουλχερία, Πουλχερίνα, Πουλχερίτσα, Πουλχέρω, Πουλχέρη, Κλημεντίνη, Κλημεντίνα, Κλεμεντίνη, Κλεμεντίνα, Κλήμης, Μηνοδώρα, Μητροδώρα, Νυμφοδώρα

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα κατά της Αυτοκτονίας


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  Αγορά Κλειστή 10/09/2026 17:19    2.697,58  -4,11  -0,15%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
10/09/2026 20:00:02
1,16238
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
06/09/2026 22:00:08
0,85878
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
08/09/2026 18:00:08
179,10500
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
10/09/2026 19:00:02
0,94335
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
09/09/2026 20:00:02
1,60642

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Ναι - Γλίτωσε το λαό της Βενεζουέλας από έναν δυνάστη και τους προσέφερε ελπίδα
  Όχι - Δεν τηρήθηκε το διεθνές δίκαιο και όλα έγιναν για το πετρέλαιο
  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ