print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Βιβλική καταστροφή στη βορειοανατολική Αττική

Κατηγορία: Περιβάλλον και Πλανήτης - 05/12/2021

/loc_mk/images/editorial/

Πύρινος όλεθρος για τέταρτη ημέρα: Το σημαντικότερα πύρινα μέτωπα εκδηλώνονται στη Διώνη με κατεύθυνση προς το Πικέρμι, στην Καλλιτεχνούπολη καθώς και στο Πόρτο Γερμενό.

Συνολικά, έχουν ξεσπάσει 67 πυρκαγιές από τις 6 το πρωί της Κυριακής έως τις 6 το πρωί σήμερα.

Αναλυτικά:
Το μεγάλο μέτωπο της βορειοανατολικής Αττικής αφού κατέκαψε 150.000 στρέμματα δάσους, το μεσημέρι είχε περιοριστεί στο ύψος του Πικερμίου, 2 χλμ από τη λ. Μαραθώνος. Στην περιοχή εγκλωβίστηκε από τους καπνούς και τις φλόγες και καταστράφηκε ένα πυροσβεστικό όχημα του δήμου Πικερμίου.

Νωρίτερα, το μέτωπο της πυρκαγιάς από το Νταού Πεντέλης, κατευθυνόμενο προς τα νότια, απείλησε την Καλλιτεχνούπολη -την καταστροφή της οποίας απέτρεψαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις- και στη συνέχεια κατέβηκε στον οικισμό Βιώνη του Πικερμίου κατακαίγοντας μεγάλες δασικές και αγροτολιβαδικές εκτάσεις.

Επίσης, αναζωπυρώθηκε η πυρκαγιά στην περιοχή Ανατολή της Νέας Μάκρης, θέτοντας σε κίνδυνο τη Μονή Εφραίμ, η οποία εκκενώθηκε και τελικά σώθηκε, ενώ κατακάηκε μεγάλη έκταση πευκοδάσους.

Στο Πόρτο Γερμενό οι αστυνομικές δυνάμεις ξεκίνησαν στις 11 το πρωί τη διαδικασία εκκένωσης του οικισμού, η οποία ολοκληρώθηκε στη 1.30 μμ. Οι κάτοικοι προωθήθηκαν στα Βίλια. Η φωτιά πέρασε από τον οικισμό Προσήλι και δίνεται μάχη για να ανακοπεί από τα 12 πυροσβεστικά οχήματα και με άλλες επίγειες δυνάμεις, ενώ ελικόπτερα συνεχίζουν τις ρίψεις νερού, ωστόσο, το βόρειο μέτωπο προς τον Κιθαιρώνα μαίνεται ανεξέλεγκτα.

Στην Κάρυστο, η πυρκαγιά πέρασε δύο φορές από το χωριό Μετόχι, προξενώντας καταστροφές περίπου στο 60% των αγροτολιβαδικών εκτάσεων. Τα αεροσκάφη, λόγω των δυσχερών καιρικών συνθηκών, δεν κατάφεραν περισσότερες από τρεις ρίψεις νερού, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις που είχαν προσέλθει από Θεσσαλονίκη και Χαλκίδα, όπως δήλωσαν κάτοικοι του χωριού, δεν συνέβαλαν ιδιαίτερα στην πυρόσβεση, λόγω του ότι δεν ήξεραν τα τοπωνύμια και τη χαρτογράφηση της περιοχής. Η φωτιά περιορίστηκε στο ρέμα μεταξύ Μετόχι και Αετού, ωστόσο το μεσημέρι το μέτωπο της πυρκαγιάς ήταν 1 χιλιόμετρο πάνω από τον Αετό με κατεύθυνση προς το χωριό.

Σε ύφεση βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ζάκυνθο, στις περιοχές Μαριές και Στρογγυλό, στους Ασπούς της Σκύρου, καθώς και στην περιοχή Καμαρωτή του Δήμου Ιωνίας, στη Χίο.

Μηχανική βλάβη υπέστη πυροσβεστικό αεροσκάφος κατά τη διάρκεια υδροληψίας, στην περιοχή του Σχοινιά.

Στην αντιμετώπιση των πυρκαγιών συμμετέχουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ και των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με υδροφόρες και σκαπτικά μηχανήματα καθώς και εθελοντικές ομάδες.

Επίσκεψη στις πληγείσες από τις καταστροφικές πυρκαγιές περιοχές της Ανατολικής Αττικής πραγματοποίησε, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Κυρ, 5 Δεκ 2021

Κηρώνοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι  Κηρώνοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Διογένης, Σάββας, Σάβας, Σαββούλης, Σαβούλη, Σαββούλα, Σαβούλα

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα Εθελοντισμού για την Οικονομική και Κοινωνική Ανάπτυξη


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
05/12/2021 15:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
05/12/2021 15:00:01
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
05/12/2021 15:00:09
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
05/12/2021 15:00:03
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
05/12/2021 15:00:01
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ