print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Κ. Καραμανλής: Αναλαμβάνω την ευθύνη και αποχωρώ

Κατηγορία: Ειδησεογραφία - 04/12/2021

/loc_mk/images/editorial/

Την παραίτησή του από την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη για την εκλογική ήττα, δρομολογώντας παράλληλα τις διαδικασίες για την ανάδειξη νέου προέδρου του κόμματος.

«Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Θα στηρίξω τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα από τις προβλεπόμενες διαδικασίες... Ο μόνος τίμιος και υπεύθυνος δρόμος για μένα είναι ένας: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ», τόνισε.

Ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον Γιώργο Παπανδρέου για τη νίκη του και ευχήθηκε «όπως κάθε Έλληνας, να επτύχει στη μεγάλη πρόκληση των οικονομικών συγκυριών γιατι η πρόκληση αυτή είναι εθνική υπόθεση».

Αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που σε μια τόσο δύσκολη και οικονομική και πολιτική συγκυρία στήριξαν στις εκλογές τη Νέα Δημοκρατία -σημειώνοντας πως η κυβέρνησή του είχε να αντιμετωπίσει την θύελλα της σοβαρότερης μεταπολεμικής διεθνούς κρίσης- ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι ως πρόεδρος της ΝΔ είχε την τιμή να ηγηθεί του εκλογικού αγώνα σε 4 εθνικές εκλογές.

«Εκατομμύρια πολίτες ήταν μαζί μας, με ψυχή, με πίστη, στο σκοπό αυτών των αγώνων. Το 2000 αυξήσαμε εντυπωσιακά τα εκλογικά μας ποσοστά. Το 2004 κερδίσαμε τις εκλογές και αναλάβαμε την ευθύνη για την διακυβέρνηση του τόπου. Το 2007 πετύχαμε νέα σημαντική εκλογική νίκη. Στις σημερινές εκλογές έθεσα ο ίδιος ως μείζον ζήτημα όπως απαιτούσαν οι περιστάσεις μέσα απο δύσκολες αλλά αναγκαίες αποφάσεις την αντιμετώπιση των χρόνιων αδυναμιών της οικονομίας και την έξοδο απο την κρίση το ταχύτερο δυνατόν. Κατέθεσα ρεαλιστικό σχέδιο που όπως πίστευα και πιστεύω ότι αποτελεί τον πιο ασφαλή δρόμο για την διασφάλιση της οικονομίας και απο το 2011 την ανάπτυξη για όλους και όχι για λίγους», υπογράμμισε ο κ. Καραμανλής και συμπλήρωσε:

«Οι πολίτες στην πλειοψηφία τους δεν ενέκριναν το σχέδιο που κατέθεσα. Η επιλογή τους είναι φυσικά σεβαστή... Εκείνοι έχουν πάντα τον τελευταίο λόγο».

«Επειδή όμως πιστεύω βαθιά ότι αυτή την πολιτική χρειάζεται σήμερα η πατρίδα μας και επειδή η μόνη δύναμη που είχα ήταν η σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες ο μόνος υπέυθυνος και τίμιος δρόμος είναι ένας: Αναλαμβάνω την ευθύνη του αποτελέσματος και δρομολογώ τις διαδικασίες εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ», τόνισε ο κ. Καραμανλής, ανακοινώνοντας την απόφασή του να παραιτηθεί.

Όπως είπε, σε ένα μήνα θα γίνει έκτακτο συνέδριο του κόμματος στο οποίο διευκρίνισε ότι ο ίδιος δεν θα είναι υποψήφιος.

«Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή της παράταξης θα στηρίξω τις αποφάσεις που θα ληφθούν στην συνέδριο και τον αρχηγό που θα εκλεγεί μέσα απο προβλεπόμενες διαδικασίες. Θα παραμείνω στην πρώτη γραμμή των εθνικών αγώνων», κατέληξε.

Ο Κώστας Καραμανλής είναι ένας πολύ μεγάλος ηγέτης και είμαστε πολύ υπηρήφανοι γι' αυτόν, δήλωσε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Προχωράμε ενωμένοι και αλληλέγγυοι μπροστά σε αυτή τη δύσκολη στιγμή και προχωράμε μπροστά, υπογράμμισε από την πλευρά του ο Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η ΝΔ είναι μία ιστορική παράταξη με σπουδαία συνεισφορά στην πορεία του τόπου. Κρίθηκε πολιτικά με ένα αποτέλεσμα που δεν μας ευχαριστεί, όμως η παράταξη θα βγει ακόμη πιο δυνατή, σημείωσε.

Αναφερόμενος στην απόφαση του κ. Κώστα Καραμανλή να αποχωρήσει από την ηγεσία της ΝΔ, τόνισε πως «στεκόμαστε κοντά του».

«Αυτή η παράταξη, η ΝΔ, ποτέ δεν ηττάται γιατί υπήρξε πάντοτε ο στυλοβάτης της πατρίδας» τόνισε τέλος ο Αντώνης Σαμαράς.

Αναφερόμενος στον Κώστα Καραμανλή, χαρακτήρισε τη χειρονομία του συγκινητική, εκτιμώντας ότι δείχνει το μέγεθος και το εκτόπισμα του ανδρός.

«Το μόνο που έχω να πω στο Νεοδημοκράτη και τη Νεοδημοκράτισσα είναι ψηλά το κεφάλι», κατέληξε ο κ. Σαμαράς.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Σαβ, 4 Δεκ 2021

Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)  Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Βαρβάρα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Ρούλα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Βαρβάρα, πολυούχος της Δράμας και της Αργυρούπολης

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
04/12/2021 23:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
04/12/2021 23:00:01
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
04/12/2021 23:00:07
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
04/12/2021 23:00:07
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
04/12/2021 23:00:08
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ