print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Γενική απεργία: Η χώρα κατεβάζει ρολά

Κατηγορία: Ειδησεογραφία - 15/06/2011

/loc_mk/images/editorial/

Κατεβάζει ρολά την Τετάρτη το δημόσιο και πολλοί κλάδοι του ιδιωτικού τομέα λόγω της 24ωρης απεργίας που έχουν εξαγγείλει ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στο Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα. Η κεντρική συγκέντρωση θα γίνει στις 11 το πρωί στο Πεδίον του ¶ρεως. Ξεχωριστή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10:00 στην Ομόνοια, ενώ στο Σύνταγμα θα συγκεντρωθούν από το πρωί οι "Αγανακτισμένοι".

Μέσα Μεταφοράς

Οι εργαζόμενοι στα μέσα σταθερής τροχιάς τροποποίησαν το πρόγραμμα των κινητοποιήσεών τους, με στόχο, όπως τονίζουν- σε κοινό δελτίο Τύπου- την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών που επιθυμούν να κατέβουν στο κέντρο της Αθήνας για το συλλαλητήριο.

Έτσι οι συρμοί στη Γραμμή 1 (ΗΣΑΠ) θα κινηθούν από τις 08:00 έως τη λήξη της βάρδιας, τα τρένα στις Γραμμές 2 & 3 (Μετρό) θα κινηθούν κανονικά όλη τη διάρκεια της ημέρας και το Τραμ Θα λειτουργήσει από τις 06:00 έως τις 24:00.

Στο επιβατικό κοινό προτείνεται, για να μην προκληθεί συνωστισμός και προς αποφυγή οποιουδήποτε προβλήματος που μπορεί να προκύψει από αυτόν, να αποφεύγει ως προορισμό τον σταθμό του Συντάγματος και να προτιμά τους σταθμούς Πανεπιστήμιο και Ακρόπολη για τη Γραμμή 2, τους σταθμούς Ευαγγελισμό και Μοναστηράκι για τη Γραμμή 3, καθώς και το σταθμό Συγγρού Φιξ για το Τραμ.

Ακινητοποιημένοι θα μείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας: από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί και η δεύτερη από τις 9 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Αεροπλάνα- πλοία

Κανονικά θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις, από και προς τα ελληνικά αεροδρόμια, καθώς η Ένωση Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας αποφάσισε να αναστείλει τις κινητοποιήσεις που είχε εξαγγείλει.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία, καθώς η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία αποφάσισε 24ωρη πανελλαδική απεργία των πληρωμάτων σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, συμμετέχοντας έτσι στην απεργία της ΓΣΕΕ.

Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, ΕΚΑΒ

Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας και ΕΚΑΒ, καθώς συμμετέχουν στην απεργία γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Καταστήματα- Τράπεζες

Στην κινητοποίηση θα συμμετάσχουν μικρομεσαίοι και έμποροι. Επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα θα μείνουν κλειστά από τις 12:00 έως τις 15:00.

Απεργούν επίσης οι υπάλληλοι των τραπεζών.

24ωρη απεργία πραγματοποιούν και εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.

Οι "Αγανακτισμένοι"

Τις απεργιακές κινητοποιήσεις στηρίζουν και οι "Αγανακτισμένοι", οι οποίοι εκτός από το καθημερινό απογευματινό ραντεβού, δίνουν ραντεβού την Τετάρτη, στις 7 το πρωί, σε τρία σημεία: Μπροστά στη Βουλή, στο μετρό Ευαγγελισμός και στο Παναθηναϊκό Στάδιο, με πρόθεση της περικύκλωση και τον αποκλεισμό της Βουλής μέσω μίας ανθρώπινης αλυσίδας. Επίσης, απεργιακές κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 21 Ιουνίου ημέρα Πανευρωπαϊκής δράσης.

ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ

Από τη μεθεπόμενη Δευτέρα, 20 Ιουνίου, αρχίζει η ΓΕΝΟΠ- ΔΕΗ τις 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της επιχείρησης. Η απεργία αναμένεται να έχει επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας και ενδέχεται να οδηγήσει σε προγραμματισμένες περικοπές φορτίου.

Στο μεταξύ, δικαστική προσφυγή κατά της περαιτέρω αποκρατικοποίησης της ΔΕΗ προαναγγέλλει η ΓΕΝΟΠ, σε ανοιχτή επιστολή που απηύθυνε προς τους καταναλωτές, ενόψει των απεργιακών κινητοποιήσεων που θα ξεκινήσουν την ερχόμενη Δευτέρα.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Σαβ, 4 Δεκ 2021

Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)  Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Βαρβάρα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Ρούλα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Βαρβάρα, πολυούχος της Δράμας και της Αργυρούπολης

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
04/12/2021 21:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
04/12/2021 21:00:02
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
04/12/2021 21:00:05
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
04/12/2021 21:00:06
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
04/12/2021 21:00:02
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ