print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Οι γκάφες του Photoshop

Κατηγορία: Επιστήμη και Τεχνολογία - 04/12/2021

/loc_mk/images/editorial/

Είναι σύνηθες στα περιοδικά και τις διαφημίσεις να χρησιμοποιούνται προγράμματα τύπου Photoshop για να κάνουν τα μοντέλα να φαίνονται πιο ελκυστικά. Σχεδόν ό,τι βλέπουμε εμείς στα περιοδικά είναι ψεύτικο και όμως αυτές οι φιγούρες αποτελούν τα σύγχρονα πρότυπα προκαλώντας στους «απλούς θνητούς» εμμονές με την εξωτερική τους εμφάνιση, πολλές φορές οδηγώντας τους σε ακραίες καταστάσεις όπως διατροφικές διαταραχές κ.α.

Πρόσφατα θύελλα αντιδράσεων ξέσπασε όταν γνωστή εταιρεία ρούχων δημοσίευσε διαφήμιση όπου το μοντέλο της παρέπεμπε σε κακέκτυπο ανορεξικού μοντέλου. Η εξήγηση ήταν ότι οι γραφίστες της εταιρείας είχαν προσπαθήσει να λεπτύνουν την κοπέλα με τη βοήθεια του Photoshop, όμως υπερέβαλαν και η κοπέλα φαινόταν σαν να είχε βγει από ταινία τρόμου. Η εταιρεία έσπευσε να αποσύρει τη διαφήμιση και μήνυσε τα blog που την είχαν αναρτήσει, όμως η δύναμη του διαδικτύου αποδείχτηκε για μια ακόμη φορά πιο ισχυρή με εκατοντάδες νέες αναρτήσεις να κάνουν το γύρω του κόσμου. Σύμφωνα με πληροφορίες το μοντέλο της διαφήμισης αργότερα απολύθηκε, καθώς δεν ήταν αρκετά αδύνατη για τις διαφημίσεις της εταιρείας. Και η Μπιγιονσέ σε εξώφυλλο για ένα ρωσικό περιοδικό και μια διαφήμιση αποχωρίστηκε το λατρεμένο σοκολατί της χρώμα και εμφανίστηκε σαφώς πιο λευκή.

Παρόμοια περιστατικά όπου γραφίστες αλλοίωσαν την εικόνα με καταστροφικά αποτελέσματα έχουν δει κατά καιρούς το φως της δημοσιότητας. Το blog photoshopdisasters.blogspot.com έχει αφιερωθεί στην εύρεση τέτοιων αποτυχημένων διαφημίσεων. Στις σελίδες του blog κυριαρχούν τα μοντέλα και οι ηθοποιοί που προσπαθούν να δείχνουν πιο αδυνατισμένα με τη βοήθεια του Photoshop. Αρκετά συχνά συναντάμε φωτογραφίες με παραμορφωμένα χέρια (με τρία, τέσσερα ή έξι δάχτυλα), αλλά και εξωπραγματικές στάσεις σώματος που παραπέμπουν στο κοριτσάκι του «Εξορκιστή». Γέλιο προκαλούν οι φωτογραφίες σε σκανδαλοθηρικά περιοδικά που χρησιμοποιούν ευρέως την τεχνική copy-paste, αλλά όταν αποφασίζουν να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν ένα άτομο ξεχνάνε χέρια, ποδιά και κεφάλια αγνώστου προελεύσεως.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Σαβ, 4 Δεκ 2021

Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)  Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Βαρβάρα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Ρούλα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Βαρβάρα, πολυούχος της Δράμας και της Αργυρούπολης

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
04/12/2021 21:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
04/12/2021 21:00:02
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
04/12/2021 21:00:05
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
04/12/2021 21:00:06
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
04/12/2021 21:00:02
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ