print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ  |   Αφγανιστάν

Άρθρα και θέματα

Χριστούγεννα στο Διαδίκτυο

Κατηγορία: Επιστήμη και Τεχνολογία - 04/12/2021

/loc_mk/images/editorial/

Το 57% των χρηστών στην Ελλάδα θα ξεπεράσει τις ανησυχίες του για την ασφάλεια των online συναλλαγών και θα κάνει φέτος χριστουγεννιάτικες αγορές μέσω Διαδικτύου, δείχνει έρευνα της Microsoft, η οποία παρέχει και οκτώ απλές συμβουλές για την αποφυγή κινδύνων.

Ενημερώνετε συχνά το λογισμικό του υπολογιστή σας. Κατεβάστε την τελευταία έκδοση του browser που προτιμάτε και ενεργοποιήστε τις αυτόματες ενημερώσεις του λειτουργικού συστήματος στο Windows Update.

Προστατέψτε τον υπολογιστή σας με λογισμικό firewall, antivirus, antispam και antispyware. Η Microsoft προτείνει τη δική της δωρεάν εφαρμογή Security Essentials καθώς και μια λίστα με τα ανάλογα προϊόντα άλλων εταιρειών.

Αμυνθείτε από τις απόπειρες υποκλοπής στοιχείων (phishing) και τo κακόβουλo λογισμικό. Εξ ορισμού, ο Internet Explorer 8 της Microsoft χρησιμοποιεί το Φίλτρο SmartScreen για να μπλοκάρει και να σας προειδοποιήσει για κακόβουλο λογισμικό ή απειλές phishing. Ανάλογα φίλτρα προσφέρουν και άλλοι browser.

Προστατευτείτε από νεοεμφανιζόμενες απειλές. Οι επιθέσεις Cross-site Scripting αφορούν ιστοσελίδες που έχουν αλλοιωθεί με κακόβουλο περιεχόμενο και επιχειρούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα. ΕξΆ ορισμού, ο Internet Explorer 8 χρησιμοποιεί Φίλτρο Cross-Site Scripting (XSS).

Eντοπίστε παραπλανητικές διευθύνσεις στον Ιστό. Πολλοί browser ελέγχουν τις διευθύνσεις που εισάγει ο χρήστης και ελέγχουν αν είναι παραπλανητικές. Ο ΙΕ 8 της Microsoft, χρωματίζει τις διευθύνσεις αυτές με μαύρο χρώμα.

Φροντίστε ώστε η περιήγησή σας στο Διαδίκτυο να είναι ιδιωτική υπόθεση. Όταν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο υπολογιστή για να ελέγξετε τα e-mail σας ή όταν πραγματοποιείτε μια αγορά μέσω ενός υπολογιστή που χρησιμοποιείται και από τρίτους, είναι ίσως καλή ιδέα να χρησιμοποιείτε τη λειτουργία ιδιωτικής πλοήγησης, η οποία εμποδίζει την αποθήκευση δεδομένων πλοήγησης στο PC. Στην περίπτωση του Internet Explorer, η λειτουργία αυτή ονομάζεται InPrivate Browsing.

Bεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες πληρωμών χρησιμοποιούν κρυπτογράφηση. Προκειμένου να βεβαιωθείτε ότι μια ιστοσελίδα χρησιμοποιεί τεχνολογία κρυπτογράφησης κατά την επεξεργασία στοιχείων πιστωτικών καρτών, αναζητήστε τα ακόλουθα στοιχεία:
- Ένα “s” μετά το http στη διεύθυνση ιστού – θα πρέπει να εμφανίζεται ως «https:»
- Το εικονίδιο ενός κλειστού λουκέτουYour browser may not support display of this image. στη γραμμή διεύθυνσης ή στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου.
- Ο Internet Explorer 8 χρωματίζει πράσινη τη γραμμή διευθύνσεων για να υποδηλώσει μια αξιόπιστη ιστοσελίδα.

Μην απαντάτε σε αιτήματα ενημέρωσης για στοιχεία των λογαριασμών σας. Οι περισσότερες νόμιμες εταιρείες δεν αποστέλλουν μηνύματα ζητώντας κωδικούς πρόσβασης ή άλλα προσωπικά δεδομένα των πελατών σας (phishing).

Σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποίησε η Microsoft σε 11 χώρες της Ευρώπης, μέσω του Internet Explorer 8, το 78% των Ελλήνων χρηστών διατηρεί επιφυλάξεις σχετικά με την ασφάλεια των συναλλαγών στο Διαδίκτυο, ενώ το 84% προβληματίζεται για το ιδιωτικό του απόρρητο.

Η έρευνα, που κάλυψε δείγμα περίπου 4.000 ατόμων, έδειξε ακόμα ότι το 57% των Ελλήνων χρηστών θα πραγματοποιήσει χριστουγεννιάτικες αγορές στο Διαδίκτυο, συγκριτικά με 83% στη Βρετανία, 74% στην Ιρλανδία, 62% στη Σουηδία και 51% στην Πορτογαλία.

Η Microsoft επισημαίνει ότι, παρά το γεγονός ότι οι browser αποτελούν σημαντικό παράγοντα για την ασφαλή χρήση του Διαδικτύου, μόλις το 55% των καταναλωτών στην Ελλάδα έχει προχωρήσει σε αναβάθμιση τους τελευταίους έξι μήνες.

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Σαβ, 4 Δεκ 2021

Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)  Νέo φεγγάρι (Νέα σελήνη)
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Βαρβάρα, Βαρβάρω, Βαρβαρούλα, Ρούλα, Βαρβαρίτσα, Ρίτσα, Σεραφείμ, Σεραφειμία, Σεραφείμα, Σεραφειμή, Σεραφειμούλα, Σεραφειμίτσα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Βαρβάρα, πολυούχος της Δράμας και της Αργυρούπολης

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  16:49:02    881,02  +4,13  +0,47%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
04/12/2021 23:00:01
1,13130
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
04/12/2021 23:00:01
0,85503
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
04/12/2021 23:00:07
127,64800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
04/12/2021 23:00:07
1,03780
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
04/12/2021 23:00:08
1,45280

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΑΙ
  ΟΧΙ