print email favorite thumb_up

Άρθρα και θέματα

Σοβαρά προβλήματα έφερε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές, χιόνια και στην Πάρνηθα

Κατηγορία: Ειδησεογραφία - 24/12/2011

/loc_mk/images/editorial/

«Χιονοστιβάδα» προβλημάτων έχει προκαλέσει σε πολλές περιοχές το κύμα κακοκαιρίας που πλήττει τη χώρα.

Μέχρι τα ξημερώματα της Παρασκευής βρισκόταν σε εξέλιξη επιχείρηση απεγκλωβισμού οδηγών ΙΧ που ακινητοποιήθηκαν σε παρακαμπτήριο της Εγνατίας Οδού στο τμήμα από Κοζάνη προς Γρεβενά και Ήπειρο. Τελικά οι οδηγοί απεγκλωβίστηκαν και μεταφέρθηκαν με λεωοφορεία σε καταλύματα του νομού Κοζάνης.

Αποκλεισμένο εξακολουθεί να παραμένει ένα τμήμα περίπου 12 χλμ έξω από την Κοζάνη, μεταξύ των κόμβων των Κοίλων και της Καλαμιάς στο ρεύμα από Κοζάνη έως τα Γρεβενά. Οι οδηγοί ακολουθούν εναλλακτική διαδρομή μέσω Πτολεμαϊδας και πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Στην Αττική, με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία των αυτοκινήτων στην Πάρνηθα, από το τελεφερίκ και πάνω.

Με αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, εξαιτίας χιονόπτωσης ή παγετού, και σε όλο το εθνικό και επαρχιακό δίκτυο της Καστοριάς, της Κοζάνης, της Φλώρινας και των Γρεβενών. Επίσης, αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων στο νομό Πέλλας και προς τα χιονοδρομικά κέντρα Καϊμακτσαλάν στο όρος Βόρας της Πέλλας, «3-5 Πηγάδια» και Σέλι της Ημαθίας.

Το οδικό δίκτυο από Λαμία για Καρπενήσι και από Αγρίνιο για Καρπενήσι είναι ανοιχτό, ωστόσο οι οδηγοί πρέπει να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες.

Με αντιολισθητικές αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το επαρχιακό ορεινό δίκτυο του νομού Θεσσαλονίκης και στον επαρχιακό δρόμο Ζαγκλιβερίου-Πετροκέρασα, ενώ άνοιξε ο επαρχιακός δρόμος Αγίου Βασιλείου-Χορτιάτη. Αλυσίδες χρειάζονται, επίσης, στην εθνική οδό Σερρών-Θεσσαλονίκης και στο ορεινό επαρχιακό δίκτυο των Σερρών.

Κανονικά διεξάγονται από το πρωί οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης.

Με δυσκολίες εξελίσσεται η κυκλοφορία και στους δρόμους Λαμία-Δομοκού προς Καρδίτσα και Τρίκαλα. Αντίθετα, χωρίς αλυσίδες γίνεται η κυκλοφορία στο δρόμο Λαμίας-¶μφισσας, ενώ κανένα πρόβλημα δεν υπάρχει στο εθνικό οδικό δίκτυο.

Στο νομό Πιερίας αλυσίδες απαιτούνται για την κίνηση των οχημάτων από το 26ο έως το 44ο χλμ της επαρχιακής οδού Κατερίνης-Ελασσόνας, στο οδικό επαρχιακό δίκτυο Κολινδρού και στο δρόμο από Ρητίνη προς το χιονοδρομικό κέντρο Ελατοχωρίου.

Σε ό,τι αφορά το επαρχιακό δίκτυο της Φθιώτιδας αναμένεται τα μηχανήματα των δήμων τις επόμενες ώρες να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία κυρίως στο ορεινό δίκτυο.

Το χιόνι στην Ευρυτανία και στη δυτική Φθιώτιδα έχει ξεπεράσει τους 70 πόντους, ενώ στην περιοχή του Δομοκού τους 30 πόντους.

Στη Χαλκιδική, αλυσίδες απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ιερισσού (μέσω Χολομώντα) και στην επαρχιακή οδό Νεοχωρίου - Βαρβάρας - Ολυμπιάδας.

Στο νομό Κιλκίς οι οδηγοί χρειάζονται αλυσίδες στους επαρχιακούς δρόμους Αξιούπολης - Ειδομένης, Γρίβας - Καστανερής - Λιβαδίων, Ειρηνικού - Κορώνας, Γουμένισσας - Ομαλού και Επταλόφου - Ελληνικού.

Ακόμη στην Πέλλα αλυσίδες απαιτούνται για την κυκλοφορία των οχημάτων σ' όλο το επαρχιακό οδικό δίκτυο 'Αρνισσας και στον επαρχιακό δρόμο Περίκλεια - Αρχάγγελος.

Λόγω της χιονόπτωσης με δυσκολία διεξάγεται η κυκλοφορία των οχημάτων στην ορεινή Κορινθία. Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων από το 1ο έως το 17ο χιλιόμετρο του δρόμου Γκούρας-Δερβενίου, από το 20ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Ξυλόκαστρου-Τρικάλων και από το 1ο χιλιόμετρο και άνω του δρόμου Τρικάλων-Καρυάς.

Αναλυτική ενημέρωση για τα σημεία όπου σημειώνονται διακοπές κυκλοφορίας, εδώ

Χωρίς ρεύμα έχουν μείνει από το βράδυ της Πέμπτης παραμένουν 15 χωρία στην Κόνιτσα, 9 χωριά σε Τζουμέρκα και Μουζάκι και 20 χωριά στην Αργιθέα Καρδίτσας. Η ΔΕΗ διαβεβαιώνει ότι η βλάβη θα έχει διορθωθεί μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.

Χωρίς προβλήματα πραγματοποιούνται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Ωστόσο, λόγω των ισχυρών ανέμων δεν πραγματοποιούνται τα δρομολόγια Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη, Βόλος-Σποράδες και Πρίνος-Καβάλα

Περισσότερα άρθρα και θέματα >>

Σήμερα - Τετ, 7 Ιουν 2023

Φθίνων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος  Φθίνων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Ζηναΐς, Ζηναΐδα, Παναγής, Πανάγος, Σεβαστιανή, Σεβαστίνα, Σεβαστιάνα, Σεβαστή, Σέβη, Σεβούλα, Σεβαστούλα

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:03    1.244,75  +26,89  +2,21%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
06/06/2023 22:00:01
1,06940
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
06/06/2023 22:00:01
0,86043
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
06/06/2023 22:00:02
149,34900
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
06/06/2023 22:00:02
0,97062
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
06/06/2023 22:00:05
1,43327

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Νέα Δημοκρατία
  ΣΥΡΙΖΑ
  ΠΑΣΟΚ
  ΚΚΕ
  Ελληνική Λύση
  ΜέΡΑ25
  Άλλο κόμμα
  Λευκό/Ακυρο