print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Κορονοϊός  |   Προσφυγικό  |   Σεισμός  |   Τουρκία  |   Τζόκερ  |   George Floyd

Νέα - Εκδηλώσεις

ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ICAP: Νέο ρεκόρ εσόδων για το 2019

Κατηγορία: Οικονομία - 14/02/2020 17:08:00

Ικανοποίηση δημιουργεί στην ICAP, το γεγονός ότι παρά τις αντιξοότητες των καιρών, ουσιαστική βελτίωση σημείωσαν τόσο τα Έσοδά της για το 2019 όσο και τα Μερίδια Αγοράς στους περισσότερους Κλάδους που δραστηριοποιείται. Τα αθροιστικά Έσοδα των εταιρειών ICAP έφτασαν τα €96,8 εκατ., που είναι τα υψηλότερα στην ιστορία του Ομίλου, πετυχαίνοντας αύξηση €8,5 εκατ. ή 6,3% από το 2018 (€3,5 εκατ. οργανική και €5 εκατ., από εξαγορά).

Μεταξύ των επιτυχημένων έργων που πραγματοποιήθηκαν το 2019, ειδική μνεία χρήζει στις Υπηρεσίες Credit Risk  &, Business Information που ενίσχυσαν το ήδη πλούσιο χαρτοφυλάκιο  τους, με νέα σύγχρονα προϊόντα & υπηρεσίες. Ενδεικτικά, με λύσεις για το IFRS 9 και το νέο Διεθνές Πρότυπο Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, με τη νέα μεθοδολογία “ICAP Corporate Bonds methodology” για την αξιολόγηση των εταιρικών  ομολόγων, καθώς και με Business Reports για δικαστηριακά γεγονότα που αφορούν τις ελληνικές επιχειρήσεις. Πολύ αποδοτική ήταν και η ανάπτυξη των υπηρεσιών, στις αγορές της Ρουμανίας και της Βουλγαρίας, αλλά και στην νέα αγορά της Κύπρου. Επίσης, εκπονήθηκαν 50 Κλαδικές Μελέτες, εμπλουτίζοντας το υφιστάμενο χαρτοφυλάκιο τίτλων, και αναλήφθηκαν 9 εξειδικευμένα έργα κλαδικής πληροφόρησης, για λογαριασμό μεγάλων εταιρειών. 

Σημαντική πρόοδο πέτυχαν συνολικά και οι υπηρεσίες Συμβούλων, υλοποιώντας με επιτυχία έργα σε θέματα Business Intelligence, Budgeting & Planning, Incentives & Compensation Management και Loyalty & Customer Analytics. Επίσης, στην περιοχή των «Κόκκινων Δανείων», προσφέρθηκαν υπηρεσίες 

«CRO & Trustee», σε μεγάλο πλήθος εταιριών, ενώ αναπτύχθηκε εξειδικευμένο λογισμικό διαχείρισης “NPL χαρτοφυλακίων” και τέλος, εκπονήθηκε μεγάλο πλήθος μελετών αναδιάρθρωσης δανείων. Με επιτυχία επίσης διατέθηκε η πρωτοποριακή υπηρεσία e-DPO για την κάλυψη των κανονιστικών αναγκών GDPR, παράλληλα εκπόνησης μεγάλου πλήθους μελετών συμμόρφωσης με το GDPR. Υλοποιήθηκαν επίσης με επιτυχία μεγάλο πλήθος έργων Credit Risk σε Τράπεζες, με το λογισμικό ICAP Risk Profiler σε θέματα πιστωτικής αξιολόγησης και Loans Origination.

Ειδική αναφορά αξίζει και στην πολύ καλή απόδοση των υπηρεσιών People and Employment Solutions στην Ελλάδα και την Κύπρο. Πάνω από 3.000 Στελέχη αξιοποίησαν τα Ψυχομετρικά Εργαλεία που ευρέως διαθέτει για την Ανάπτυξη των εργαζομένων, η ICAP People Solutions (μέσω των Συνεργασιών της, με εταιρείες  παγκόσμιους Ηγέτες), ενώ 200  περίπου Στελέχη τοποθετήθηκαν σε  σημαντικές εταιρείες της αγοράς μέσω  των υπηρεσιών Επιλογής και περισσότεροι από 1.500 εργαζόμενοι συμμετείχαν στα προγράμματα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης. Οι υπηρεσίες αξιολογούνται με το υψηλότατο ποσοστό 70,2%, στο παγκοσμίως αναγνωρισμένο ranking “Net Promoter Score (NPS)”. Οι Υπηρεσίες Διάθεσης και Δανεισμού Προσωπικού σημείωσαν σημαντική αύξηση Εσόδων και κύριων πελατών, ιδιαίτερα στον χώρο του IT stuffing, στις Τηλεπικοινωνίες και στον Τραπεζικό τομέα. Οι εργαζόμενοι που εργοδοτεί η ICAP Outsourcing, αλλά απασχολούνται σε εγκαταστάσεις πελατών, έφτασαν τους 3.000.

Εντυπωσιακή άνοδο σημείωσαν και οι υπηρεσίες Contact Center, τόσο σε επίπεδο ανάπτυξης εργασιών (60% αύξηση Εσόδων) όσο και στους δείκτες (KPIs) εμπειρίας του πελάτη, ισχυροποιώντας τη θέση τους στις αναπτυσσόμενες αγορές των Τηλεπικοινωνιών και Ενέργειας. Επιπλέον, ισχυρή στρατηγική θέση κατέχει η ICAP Contact Center, στην υποσχόμενη αγορά υποστήριξης Ε-Commerce παρουσιάζοντας σημαντική αύξηση στις Πωλήσεις.

Η Κύκλος Α.Ε., συνεχίζει την επιτυχημένη πορεία της στην Ενημέρωση Οφειλετών B2C και B2B, ενώ  η ΛΥΣΙΣ Διαχείριση Απαιτήσεων (Μ.Α.Ε.Δ.Α.Δ.Π.), 100% θυγατρική εταιρεία της ICAP, απόκτησε την Άδεια Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια και Πιστώσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος, σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 4354/2015.

Ο Νικήτας Κωνσταντέλλος, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος των εταιρειών ICAP, δήλωσε σχετικά: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που και το 2019, μέσα σε μια δύσκολη για την Χώρα μας συγκυρία, καταφέραμε να αυξήσουμε τα Έσοδά μας και να πραγματοποιήσουμε σημαντική πρόοδο στους Στρατηγικούς μας στόχους προσφέροντας υψηλή αξία στους πελάτες μας, με την πραγματοποίηση σημαντικών επενδύσεων σε τεχνολογίες  και  ανθρώπους. Για το 2020, θέτουμε φιλόδοξους στόχους ανάπτυξης για όλες τις Εταιρείες ICAP. Παράλληλα, επιβεβαιώνουμε τη δέσμευσή μας για την παροχή σύγχρονων και αποτελεσματικών λύσεων προς τις Εταιρείες - Πελάτες μας, ιδιαίτερα τώρα που χρειάζονται τις υπηρεσίες μας περισσότερο από ποτέ. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά όλο το εξαίρετο Ανθρώπινο Δυναμικό μας, που αριθμεί 1.100 άτομα για την μεγάλη τους συνεισφορά στην ανάπτυξη του Ομίλου μας.»

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Σαβ, 8 Αυγ 2020

Εξασθενίζοντας κυρτό φεγγάρι  Εξασθενίζοντας κυρτό φεγγάρι

Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Τριανταφυλλιά, Φύλλη, Φύλλια, Φυλλιώ, Φυλλίτσα, Τριανταφυλλένια, Τριανταφυλλίνη, Ρόζα, Τριαντάφυλλος, Τριανταφύλλης, Φύλλης, Φύλλιος, Τριανταφυλλένιος, Τριανταφυλλίνος

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:03    632,63  -7,97  -1,24%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
08/08/2020 08:00:01
1,17850
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
08/08/2020 08:00:02
0,90310
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
08/08/2020 08:00:03
124,85200
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
08/08/2020 08:00:03
1,07525
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
08/08/2020 08:00:03
1,57748

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού
  Οικονομική κρίση
  Ελληνοτουρκικά
  Προσφυγικό
  Άλλο