print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τουρκία  |   Σεισμός  |   Κορονοϊός  |   Τζόκερ

Νέα - Εκδηλώσεις

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ. - Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 9.00 – 14.00

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 19/11/2020 16:18:00

Εθελοντική Αιμοδοσία στη Χ.Α.Ν.Θ.

Σάββατο 21 Νοεμβρίου 2020, 9.00 – 14.00

Προσέχουμε και Προσφέρουμε!

Ενημέρωση για τα μέτρα  προστασίας λόγω Covid-19.

Η αιμοδοσία δεν σταματά, ακόμη και αυτές τις ημέρες, καθώς οι ανάγκες για αίμα δεν σταματούν. Γι’ αυτό είναι πολύ σημαντικό και συνιστάται η αιμοδοσία να πραγματοποιείται σε χώρους εκτός νοσοκομείων. 

Για να είμαστε ασφαλείς, την ημέρα της αιμοδοσίας  η  Χ.Α.Ν.Θ. λαμβάνει λα τα μέτρα που υποδεικνύει το ΚΕΝΤΡΟ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑΣ ΑΧΕΠΑ  και ο Σύλλογος ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ με βάσει τις οδηγίες του ΕΟΔΥΥ.

Η αίθουσα, στην οποία θα πραγματοποιηθεί η αιμοδοσία είναι  μεγάλη  με χωρητικότητα 150 τ.μ.

 • Είναι πολύ καλά αεριζόμενη.
 • Υπάρχει δυνατότητα θέρμανσης  με καλοριφέρ.
 • Η συμπλήρωση των ερωτηματολογίων θα γίνεται σε ξεχωριστό χώρο εκτός αιθούσης σε δυο τραπέζια που θα απέχουν μεταξύ τους 2μ.
 • Ο πάγκος για την εμπιστευτική συνέντευξη θα είναι εντός αιθούσης και θα απέχει 2μ από τις κλίνες αιμοδοσίας.
 • Οι κλίνες αιμοδοσίας (3 ή 4) θα απέχουν τουλάχιστον 2 μέτρα μεταξύ τους.

Τα καθίσματα όπου κάθονται οι αιμοδότες για να καταναλώσουν το αναψυκτικό και τα αλμυρά μπισκοτάκια, θα απέχουν τουλάχιστον δύο μέτρα μεταξύ τους, αλλά και δύο μέτρα από τις κλίνες και αντίστοιχα από τον πάγκο εμπιστευτικής συνέντευξης, καθώς και από το τραπέζι με την κάλπη αυτό-αποκλεισμού (όπου ρίχνει ο αιμοδότης το έντυπο με την ερώτηση «να χρησιμοποιηθεί το αίμα μου;»).

 • Την Παρασκευή 20/11 θα γίνει  απολύμανση στην αίθουσα  όπου θα  διενεργηθεί η Εθελοντική Αιμοδοσία καθώς και  στους βοηθητικούς χώρους της Χ.Α.Ν.Θ. Με την λήξη της Εθελοντικής Αιμοδοσίας η  απολύμανση  θα επαναληφθεί.
 • Η προσέλευση των αιμοδοτών  θα γίνεται με προκαθορισμένη ροή, 4 άτομα ανά μισάωρο (κατόπιν  ραντεβού), ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός. Οι υποψήφιοι αιμοδότες θα δηλώνουν την  «πρόθεση συμμετοχής τους» , εκ των προτέρων στην ειδική φόρμα δήλωση πρόθεσης συμμετοχής 
 • Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε, συμπληρώστε την ακόλουθη Φόρμα: Επιθυμώ να δηλώσω εθελοντής αιμοδότης
 • Δίνεται η δυνατότητα για όσους επιθυμούν, να εγγραφούν ως δότες αιμοποιητικών κυττάρων/μυελού των οστών. Καθώς τα μέτρα για τη δημόσια υγεία έχουν αυστηροποιηθεί σημαντικά αποφεύγεται η λήψη στοματικού επιχρίσματος  με στυλεούς. Επιτρέπεται μόνο αιμοληψία αν ο εθελοντής αιμοδότης επιθυμεί να εγγραφεί και ως δότης αιμοποιητικών κυττάρων.
 • Η μετακίνηση των αιμοδοτών  προς και από τις εγκαταστάσεις της Χ.Α.Ν.Θ. γίνεται κατόπιν αποστολής SMS στο 13033 με κωδικό μετακίνησης 1.
 • Όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διαδικασία θα ακολουθήσουν τους ενδεδειγμένους κανόνες υγιεινής, ώστε η προσφορά αίματος να είναι ασφαλής: α) Διατήρηση των δύο μέτρων απόστασης , β) χρήση αντισηπτικού που θα υπάρχει στο χώρο καθώς και γ) χρήση μάσκας.  

«Οι τελευταίες μελέτες κινδύνου υποδεικνύουν ότι ο COVID-19 δεν μεταδίδεται μέσα από τη διαδικασία μετάγγισης του αίματος. Ωστόσο, εάν κάποιος εν δυνάμει εθελοντής έχει έρθει σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα τότε αποκλείεται η αιμοδοσία για 28 ημέρες από την τελευταία επαφή.

Επιπλέον, όπως και σε κάθε αιμοδοσία, εάν ο αιμοδότης αρρωστήσει 2-14 μέρες μετά την αιμοδοσία, παρακαλούμε να επικοινωνήσει με την αιμοδοσία στην οποία πρόσφερε αίμα.  Σε όλες τις Υπηρεσίες Αιμοδοσίας των Νοσοκομείων, αλλά και στα κινητά συνεργεία αιμοδοσιών λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα αποφυγής της διασποράς του ιού και προστασίας της υγείας των αιμοδοτών, όπως αναφέρει το Εθνικό Κέντρο Εθελοντικής Αιμοδοσίας.

Σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει, ο ιός φαίνεται να μην μεταφέρεται μέσω του αίματος και άρα μέσω των αιμοδοσιών.»  Πηγή: https://bloode.org/coronavirus-eligibility/

Σχετικός σύδεσμος: Εκδήλωση Facebook

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Σαβ, 10 Απρ 2021

Εξασθενίζοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι  Εξασθενίζοντας ημισεληνοειδές φεγγάρι
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Δημοσθένης, Δήμος, Επαμεινώνδας, Ζήνων, Διονύσιος, Νύσης, Διονύσης, Νιόνιος, Διονυσία, Διονυσούλα, Νύσα, Ντένης, Ντενίζ, Σίσσυ, Αναξιμένης, Μένης, Ετεοκλής, Ηρακλής, Ηρακλεία, Ηφαιστίων, Πελοπίδας, Περικλής, Παρμενίων, Πίνδαρος, Πολύβιος, Προμηθεύς, Προμηθέας, Θεμιστοκλής, Θέμης, Θεμιστοκλεία, Θέμις, Θέμιδα, Θεόφραστος, Θησέας, Θησεύς, Ισοκράτης, Μάξιμος, Μάξιμη, Μάξιμα, Ξενοφών, Ξενοφώντας, Φώντας, Φόντας, Φόνης, Ξενοφωντία, Ξενοφωντίνα, Ξενοφούλα, Ξενοφώντη, Ξένια, Μιλτιάδης, Μίλτος, Όμηρος, Φιλοποίμην, Φίλης, Τιμόθεος, Τίμος, Τιμάς, Τίμης, Τιμοθέα, Τιμοθέη, Τίμα, Τίμη, Θέος, Θέα, Θέη, Σοφοκλής, Φωκίων, Φώκος, Σωκράτης, Σωκρατίνα, Σωκρατία

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:20:03    891,69  +6,92  +0,78%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
10/04/2021 20:00:01
1,18950
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
10/04/2021 20:00:01
0,86787
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
10/04/2021 20:00:06
130,51600
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
10/04/2021 20:00:05
1,10008
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
10/04/2021 20:00:03
1,49062

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Υγειονομική κρίση λόγω κορονοϊού
  Οικονομική κρίση
  Ελληνοτουρκικά
  Προσφυγικό
  Άλλο