print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τζόκερ  |   Σεισμός  |   Φάκελοι Έπστιν  |   Πόλεμος στο Ιράν

Νέα - Εκδηλώσεις

WeSolve PODs - Επεισόδιο #1: Το ελληνικό πανεπιστήμιο στο επίκεντρο

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 17/05/2021 21:43:02

Στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του, το Τhink Τank WeSolve ξεκινάει, υπό τη μορφή podcasts, έναν κύκλο συζητήσεων γύρω από τα προβλήματα του ελληνικού πανεπιστημίου.

Στο πρώτο επεισόδιο επιδιώκεται μια συνολική ανασκόπηση και προσέγγιση των θεμάτων του πανεπιστημίου. Καλεσμένος ο Άγγελος Συρίγος. Υπό την διπλή του ιδιότητα ως Υφυπουργός Παιδείας, Αρμόδιος για την Ανώτατη Εκπαίδευση αλλά και ως καθηγητής πανεπιστημίου, απαντάει σε όλες τις ερωτήσεις στις οποίες κάθε φοιτητής θα ήθελε να λάβει απάντηση την συγκεκριμένη χρονική συγκυρία.

Πανεπιστημιακή αστυνομία, διά ζώσης ή μη διενέργεια της εξεταστικής, έγκαιρη παράδοση των συγγραμμάτων, αποτελούν λίγα μόνο από τα ζητήματα της επικαιρότητας τα οποία αναλύονται. Επιπλέον, μέσω ερωτήσεων όπως “Θα καταργηθούν οι πανεπιστημιακές παρατάξεις;” , “τι κάνουμε για να προλάβει το ελληνικό πανεπιστήμιο την παγκόσμια τεχνολογική εξέλιξη;” και “που βρισκόμαστε σε σχέση με τα ξένα πανεπιστήμια;”, αναδεικνύεται η προοπτική του Υπουργού για το μέλλον του πανεπιστημίου.

Τη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στον ραδιοφωνικό σταθμό Street Radio, τον οποίο και ευχαριστούμε για την αμέριστη στήριξη, συντονίζουν οι φοιτητές της Νομικής Σχολής Αθηνών και ιδρυτικά μέλη του οργανισμού, Θάνος Γεωργούντζος και Νίκος Χαντζηγιάννης.

Στόχος μας είναι να δώσουμε κίνητρο σε όσο το δυνατόν περισσότερους φοιτητές να δράσουν για το πανεπιστήμιό τους. Δε θέλουμε απλώς να ακουστούν ιδέες για μια καλύτερη τριτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά πρωτίστως να κινητοποιήσουμε τους άμεσα ενδιαφερόμενους που θα τις κάνουν πράξη.

To WeSolve είναι ένα think tank, το οποίο αποτελείται κυρίως από νέους φοιτητές Νομικής. Ως σκοπό έχει την ενθάρρυνση του ανοιχτού διαλόγου και της δημόσιας συζήτησης για θέματα έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και τη διοργάνωση περαιτέρω δράσεων που εμπίπτουν στις παραπάνω θεματικές, ενθαρρύνοντας τη φοιτητική πρωτοβουλία για την εξεύρεση και υλοποίηση ρεαλιστικών λύσεων στα ζητήματα αυτά. Ξεκινήσαμε τις δράσεις μας τον Μάρτιο του 2020 με την καμπάνια UniForm (κατά τα University & Reform). Φοιτητές των σχολών Νομικής, Πολιτικών και Οικονομικών Επιστημών (ΝΟΠΕ) αποδέχθηκαν την πρόσκληση μας και συμμετείχαν σε διαβουλεύσεις με στόχο τον εντοπισμό και την πρόταση συγκεκριμένων λύσεων σε θέματα που αφορούν το ελληνικό πανεπιστήμιo. Λίγους μήνες μετά, το Δεκέμβριο του 2020, η καμπάνια μας έλαβε χώρα και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, φοιτητές και φοιτήτριες του οποίου συνεργάζονται εν τω παρόντι χρόνω με το WeSolve με στόχο την υλοποίηση καινοτόμων προτάσεων που θα αναβαθμίσουν ποιοτικά το εν λόγω πανεπιστήμιο.

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Πεμ, 30 Απρ 2026

Γιορτάζουν

Δονάτος, Δονάτα, Ντονάτα, Ντονατέλα, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ, Ασημάκης, Ασημίνα, Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα, Μαλαματή, Μάλα, Μαλαματένια, Ματίνα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και ο Αγ. Δονάτος, πολυούχος της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  Αγορά Κλειστή 29/04/2026 17:19    2.200,69  -2,40  -0,11%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
29/04/2026 23:00:02
1,16818
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
29/04/2026 11:00:08
0,86678
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
29/04/2026 07:00:07
186,77300
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
28/04/2026 07:00:03
0,92139
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
29/04/2026 23:00:03
1,59738

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Ναι - Γλίτωσε το λαό της Βενεζουέλας από έναν δυνάστη και τους προσέφερε ελπίδα
  Όχι - Δεν τηρήθηκε το διεθνές δίκαιο και όλα έγιναν για το πετρέλαιο
  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ