print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Ατύχημα στα Τέμπη  |   Τζόκερ  |   Ευρωεκλογές  |   Σεισμός

Νέα - Εκδηλώσεις

Τρία οικονομικά κόλπα για βελτίωση της διακόσμησης του σπιτιού μας

Κατηγορία: Ελλάδα και Κόσμος - 12/06/2023 23:45:00

Η βελτίωση της αισθητικής των χώρων διαβίωσής μας δεν απαιτεί πάντα έναν τεράστιο προϋπολογισμό. Με λίγη δημιουργικότητα και έξυπνες επιλογές, μπορούμε να μετατρέψουμε τα σπίτια μας σε κομψούς και φιλόξενους χώρους χωρίς να ξοδέψουμε μεγάλα ποσά.

Σε αυτό το άρθρο, θα εξερευνήσουμε μερικά κόλπα χαμηλού προϋπολογισμού για να βελτιώσουμε τη διακόσμηση του σπιτιού χωρίς την ανάγκη για έργα DIY.

1. Μαξιλάρια καναπέ και καρέκλας για πρόσθετη άνεση και στυλ

Τα μαξιλάρια και γενικά τα καλύμματα καρεκλών, καναπέδων κλπ καταλαμβάνουν ένα μεγάλο ποσοστό του οπτικού μας πεδίου και γι’ αυτό η επίδραση στην αισθητική είναι καθοριστική. Έχω μείνει έκπληκτος από έναν πραγματικά άσχημο την ημέρα εξωτερικό χώρο θερινού εστιατορίου. Όταν τον είδα βράδυ με έξυπνο φωτισμό, καλύμματα και μαξιλάρια σε καρέκλες και άλλα έπιπλα εξωτερικού χώρου ένιωσα ότι εισέρχομαι σε έναν premium περιποιημενο χώρο. Αυτό το τρικ λοιπόν μπορούμε να το εφαρμόσουμε και στο σπίτι μας.

Ένας οικονομικός τρόπος λοιπόν για να ανανεώσετε τη διακόσμηση του σπιτιού σας είναι να προσθέσετε μαξιλάρια σε καρέκλες (ή και σε καναπέδες). Αυτά τα ευέλικτα αξεσουάρ όχι μόνο παρέχουν επιπλέον άνεση, αλλά εισάγουν επίσης χρώματα, σχέδια και υφές στην τρέχουσα αισθητική των καθισμάτων σας. Αναζητήστε προσιτά μαξιλάρια καρέκλας σε διάφορα σχέδια και υφάσματα που συμπληρώνουν τα υπάρχοντα έπιπλά σας. Τοποθετώντας τα στρατηγικά σε καρέκλες ή καναπέδες, μπορείτε να απογειώσετε αμέσως την οπτική γοητεία του χώρου σας.

2. Ράφια τοίχου:

Τα ράφια δεν είναι μόνο λειτουργικά αλλά χρησιμεύουν και ως ευκαιρίες για να αναδείξετε το προσωπικό σας στυλ. Αναζητήστε οικονομικές επιλογές ραφιών (προσοχή όμως γιατί πολύ εύκολα με μία κακή επιλογή μπορείτε να μετατρέψετε ένα κομψό σαλόνι σε φοιτητικό σπίτι) που μπορούν να εγκατασταθούν εύκολα χωρίς μεγάλη προσπάθεια και χωρίς πρόσθετα έξοδα.

Μόλις εγκατασταθούν, τοποθετήστε διακοσμητικά αντικείμενα όπως μικρά φυτά, βιβλία ή έργα τέχνης για να προσθέσετε προσωπικότητα και ενδιαφέρον στους τοίχους σας. Πειραματιστείτε με διαφορετικές διατάξεις και ύψη για να δημιουργήσετε μια εντυπωσιακή “βιτρίνα¨.

3. Έξυπνη διακόσμηση τοίχου με οικονομικές εκτυπώσεις:

Τα έργα τέχνης έχουν τη δύναμη να μεταμορφώσουν οποιοδήποτε δωμάτιο, αλλά δεν χρειάζεται να συνοδεύονται από υψηλή τιμή. Αναζητήστε εκτυπώσεις ή αφίσες σε προσιτές τιμές που ανταποκρίνονται στο γούστο και το στυλ σας.

 

4. Δημιουργική χρήση καθρεφτών. Δημιουργήστε την ψευδαίσθηση του χώρου

Οι καθρέφτες είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για την ενίσχυση της εμφάνισης του χώρου και του φωτός σε ένα δωμάτιο. Αναζητήστε φθηνούς καθρέφτες σε καταστήματα λιανικής ή εκπτωτικά καταστήματα. Επιλέξτε διάφορα μεγέθη και σχήματα για να δημιουργήσετε μία ενδιαφέρουσα γωνιά ή έναν τοίχο τύπου “γκαλερί”.

Οι καθρέφτες μπορούν να αντανακλούν το φυσικό φως και να κάνουν ένα δωμάτιο να φαίνεται μεγαλύτερο και φωτεινότερο. Πειραματιστείτε με διαφορετικές επιλογές τοποθέτησης, όπως απέναντι παράθυρα ή κοντά σε πηγές φωτός, για να μεγιστοποιήσετε την ψευδαίσθηση του χώρου και να ενισχύσετε την οπτική επίδραση της διακόσμησής σας. Προσοχή όμως γιατί ειδικά με την κακή επιλογή και χρήση καθρεφτών μπορείτε πολύ εύκολα να καταστρέψετε ένα πολύ κομψό δωμάτιο.

Επίλογος

Είναι σχετικά εύκολη η αναβάθμιση της διακόσμησης του σπιτιού σας αν έχετε υψηλό μπάτζετ. Η οικονομική όμως βελτίωση όμως του σπιτιού έχοντας πολύ χαμηλό προϋπολογισμό είναι μία πρόκληση και έχει να κάνει με το να είσαι πολυμήχανος και ευφάνταστος. Ενσωματώνοντας τα παραπάνω απλά και οικονομικά κόλπα, όπως μαξιλάρια καρέκλας, ράφια, πίνακες ζωγραφικής (εκτυπώσεις) και την δημιουργική χρήση καθρεφτών, μπορείτε να κάνετε μικρά θαύματα και να ανανεώσετε το χώρο σας χωρίς να χρειαστεί να κάνετε χειροτεχνίες τύπου DIY ούτε κάποια σημαντική οικονομική επένδυση. Ακόμη και μικρές αλλαγές μπορούν να κάνουν μεγάλη διαφορά στη μετατροπή του σπιτιού σας σε ένα κομψό και φιλόξενο καταφύγιο που αντανακλά τη μοναδική προσωπικότητα και το στυλ σας.

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Τρ, 30 Απρ 2024

Φθίνων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος  Φθίνων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο περίγειο

Γιορτάζουν

Μεγάλη Τρίτη, Δονάτος, Δονάτα, Ντονάτα, Ντονατέλα, Αργυρή, Αργυρούλα, Ρούλα, Αργυρώ, Ασημάκης, Ασημίνα, Ιάκωβος, Ιακωβίνα, Ζακελίνα, Μαλαματή, Μάλα, Μαλαματένια, Ματίνα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και ο Αγ. Δονάτος, πολυούχος της Παραμυθιάς Θεσπρωτίας

Εορτολόγιο >>


Σήμερα δεν είναι κάποια γνωστή παγκόσμια ημέρα


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  17:25:00    1.448,48  -7  -0,48%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
30/04/2024 09:00:01
1,07080
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
30/04/2024 08:00:01
0,85340
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
30/04/2024 08:00:03
167,68600
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
30/04/2024 08:00:03
0,97550
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
30/04/2024 08:00:06
1,46500

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  ΝΔ
  ΣΥΡΙΖΑ
  ΠΑΣΟΚ
  ΚΚΕ
  Ελληνική Λύση
  Νίκη
  Πλεύση Ελευθερίας
  Δημοκράτες (Λοβέρδος)
  Νέα Αριστερά
  Σπαρτιάτες
  ΜέΡΑ25
  Άλλο κόμμα