print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τζόκερ  |   Σεισμός  |   Φάκελοι Έπστιν  |   Πόλεμος στο Ιράν

Νέα - Εκδηλώσεις

Το Βιβλίο των Ηρώων του Τρόμου του Μανώλη Νταλούκα

Κατηγορία: Ψυχαγωγία - 28/03/2011 15:00:00


Οι εκδόσεις ΟΞΥ παρουσιάζουν
«Το Βιβλίο των ηρώων του τρόμου»
ΤΟΥ ΜΑΝΩΛΗ ΝΤΑΛΟΥΚΑ
Μια τρυφερή ματιά σε μια άγνωστη πτυχή της ζωής του
ΠΑΥΛΟΥ ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΥ

    


Η ερωτική ιστορία του Παύλου Σιδηρόπουλου και της Γιόλας Αναγνωστοπούλου είναι ίσως η πιο σκοτεινή και συγκινητική ιστορία του ελληνικού ροκ, το πιο τραγικό του κεφάλαιο. Οι δύο νέοι διαθέτουν σπάνιες ευαισθησίες, πολύτιµα όνειρα και εκπληκτικό ταλέντο. Θέλουν να ζήσουν στο φως, αλλά γίνονται θύµατα του Φόβου και παγιδεύονται στο σκοτάδι. Η ιστορία εξελίσσεται στο τέλος της δεκαετίας του 1970 µε αρχές του 1980 και περιλαμβάνει τα δημιουργικότερα χρόνια τους: ο Παύλος παρουσιάζει τους δύο δίσκους σταθµούς, το Φλου και το Εν Λευκώ, και η Γιόλα, την ποιητική συλλογή Οξείς Μετάλλου Ήχοι. Είναι τα χρόνια που κορυφώνεται η σκοτεινή ιδεολογία του Κίτρινου Σούρουπου. Ο Παύλος και η Γιόλα δεν είναι οι µόνοι που πέφτουν στην πρέζα. Μια σειρά από τα καλύτερα µυαλά του ελληνικού ροκ περνάει µαζί τους στον παγωµένο κήπο. Στο βιβλίο πρωταγωνιστούν ακόμη οι συνταξιδιώτες του Παύλου και της Γιόλας: Τα φρικιά, οι φρίκοι, τα φρίκουλα, που αναζητώντας δύναμη και αλήθεια στα ναρκωτικά, παγιδεύτηκαν σε πανίσχυρες εξαρτήσεις. Το Κίτρινο Σούρουπο είναι ένας ζοφερός χώρος που συνεχίζει να εκπέμπει αγωνιώδες SOS, το οποίο η «υγιής» κοινωνία ποτέ της δεν πήρε. Πώς έγινε άραγε και η ηρωίνη αποδεκάτισε τα καλύτερα μυαλά του ροκ στην Ελλάδα; Τι ήταν αυτό που τους πέτρωσε στον λευκό κόσμο της πρέζας; Στα ερωτήματα αυτά επιχειρεί να απαντήσει ο Μανώλης Νταλούκας, που γνώρισε τους πρωταγωνιστές του Βιβλίου των Ηρώων του Τρόμου. 

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Μανώλης Νταλούκας είναι δημοσιογράφος και μελετητής της κουλτούρας της ελληνικής νεολαίας. Σπούδασε Τοπογράφος Μηχανικός στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης.
Ρεπόρτερ από το 1990. Έχει γράψει τα βιβλία: Jim Morrison (2 τόμοι), David Bowie, Ωλεσίοικον, και Ελληνικό Ροκ (Ιστορία της νεανικής κουλτούρας από τη γενιά του Χάους μέχρι τον θάνατο του Παύλου Σιδηρόπουλου).

Ημερομηνία Έκδοσης: 21/03/2011, Διαστάσεις: 14Χ21, Σελίδες:
ISBN: 978-960-436-342-1 Λ.Τ: 14, 99

 

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Σαβ, 25 Ιουλ 2026

Αύξων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος  Αύξων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Αννα, Αννούλα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Ευπραξία, Ευπραξούλα, Πραξούλα, Ευπράξιος, Εύπραξος, Ολυμπιάς, Ολυμπιάδα, Ολυμπία, Ολύμπω, Ολύμπη, Όλια, Ολυμπούλα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Παρασκευή, πολυούχος της Κομοτηνής και της Χαλκίδας

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  Αγορά Κλειστή 24/07/2026 17:19    2.492,71  +36,55  +1,49%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
25/07/2026 11:00:03
1,13757
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
25/07/2026 09:00:05
0,85325
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
24/07/2026 23:00:06
186,28800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
25/07/2026 09:00:06
0,92974
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
25/07/2026 08:00:02
1,60188

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Ναι - Γλίτωσε το λαό της Βενεζουέλας από έναν δυνάστη και τους προσέφερε ελπίδα
  Όχι - Δεν τηρήθηκε το διεθνές δίκαιο και όλα έγιναν για το πετρέλαιο
  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ