print email favorite thumb_up

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ:  Τζόκερ  |   Σεισμός  |   Φάκελοι Έπστιν  |   Πόλεμος στο Ιράν

Νέα - Εκδηλώσεις

ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ

Κατηγορία: Ψυχαγωγία - 26/07/2011 14:05:00

 
Με την εγκατάσταση Πέρασμα στη Μεσόγειο που δημιουργεί κάθε φορά και σε ένα διαφορετικό λιμάνι της Μεσογείου, ο Έλληνας καλλιτέχνης Πάνος Μητσόπουλος αναζητά τον διαπολιτισμικό διάλογο με τους λαούς και τις χώρες που μοιράζονται την ίδια θάλασσα: τη Μεσόγειο που ενώνει τρεις ηπείρους και αποτελεί, διαχρονικά, σταυροδρόμι λαών και πολιτισμών. Το Πέρασμα στη Μεσόγειο επικεντρώνεται στην μεταναστευτική αναζήτηση του ανθρώπου της Μεσογείου. Σε κάθε λιμάνι, σημείο συνάντησης και αφομοίωσης στοιχείων του ανατολικού και δυτικού πολιτισμού δημιουργείται μια νέα εγκατάσταση, που συμβολίζει και ταυτόχρονα διαπραγματεύεται, την προσπάθεια προσαρμογής του μετανάστη στο τόπο άφιξής του. Στόχος του έργου είναι η επικοινωνία με τους ανθρώπους του μεσογειακού κόσμου και η ανταλλαγή απόψεων με τοπικούς καλλιτέχνες. Στην Τεργέστη το έργο θα αναπτυχθεί στο Μuseo Gopcevich όπου παράλληλα θα εκτεθούν και έργα από την θεματική ενότητα "Τραπέζιο" και "Ευχάριστα κλουβιά".
Σε άλλο χώρο, στην Ελληνική Κοινότητα, στη Salα Giubileo - Filoxenia οργανώνεται έκθεση 50 έργων ζωγραφικής, γλυπτικής και χαρακτικών των τελευταίων δέκα χρόνων. Ο επισκέπτης θα έχει πρόσβαση στην έκθεση μέσω μίας κατασκευής από εύθραυστα υλικά σε μπλέ και κίτρινες αποχρώσεις, όσο εύθραυστη είναι και η ελπίδα του ανθρώπου-μετανάστη να ενσωματωθεί στο νέο περιβάλλον χωρίς, ταυτόχρονα, να αλλοιωθεί η ταυτότητά του.
Στη Τεργέστη η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων Musei di Sera 2011 του Δήμου Τεργέστης, σε συνεργασία της Εστίας Ιταλίας του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού και της Ελληνικής Κοινότητας Τεργέστης με την υποστήριξη του Δήμου Τεργέστης - Αντιδημαρχία Πολιτισμού.
Οι εκθέσεις θα διαρκέσουν από 1η έως 30 Αυγούστου 2011.
Θα παρευρίσκεται και ο Πάνος Μητσόπουλος και θα ανταλλάσσει απόψεις με το κοινό.

ΧΩΡΟΙ
Μuseo Gopcevich, Via Rossini, 4. Ωράριο: 9 - 19 (Δευτέρα κλειστό).
Sala Giubileo - Filoxenia, Riva Tre Novembre, 9. Ωράριο: 19 -22.
 

Περισσότερα νέα του mykosmos.gr >>

Σήμερα - Σαβ, 25 Ιουλ 2026

Αύξων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος  Αύξων Αμφίκυρτος – Γεμάτη Ημισέληνος
Σήμερα η σελήνη βρίσκεται κοντά στο απόγειο

Γιορτάζουν

Αννα, Αννούλα, Αννίτα, Ανίτα, Ανέτα, Αννέτα, Ανναμπέλλα, Ανναμαρία, Ευπραξία, Ευπραξούλα, Πραξούλα, Ευπράξιος, Εύπραξος, Ολυμπιάς, Ολυμπιάδα, Ολυμπία, Ολύμπω, Ολύμπη, Όλια, Ολυμπούλα

Σήμερα γιορτάζει επίσης και η Αγ. Παρασκευή, πολυούχος της Κομοτηνής και της Χαλκίδας

Εορτολόγιο >>


Σήμερα είναι η Διεθνής Ημέρα του Διαχειριστή Συστημάτων


Εφημερεύουν


Χρηματιστήριο

Ελληνική σημαία  Αθήνα  Αγορά Κλειστή 24/07/2026 17:19    2.492,71  +36,55  +1,49%

Αγορά και μετοχές ΕΧΑΕ >>

Βασικές ισοτιμίες Ευρώ

Νόμισμα Ισοτιμία
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αμερικής Δολλάριο ΗΠΑ
25/07/2026 11:00:03
1,13757
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Αγγλίας Λίρα Αγγλίας
25/07/2026 09:00:05
0,85325
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ιαπωνίας Γιέν Ιαπωνίας
24/07/2026 23:00:06
186,28800
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Ελβετίας Ελβετικό Φράγκο
25/07/2026 09:00:06
0,92974
Σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης Ευρώ/Σημαία Καναδά Δολλάριο Καναδά
25/07/2026 08:00:02
1,60188

Μετατροπέας νομισμάτων >>

Ψηφίστε


  Ναι - Γλίτωσε το λαό της Βενεζουέλας από έναν δυνάστη και τους προσέφερε ελπίδα
  Όχι - Δεν τηρήθηκε το διεθνές δίκαιο και όλα έγιναν για το πετρέλαιο
  Δεν ξέρω / Δεν απαντώ