ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Τζόκερ | Σεισμός | Δυστύχημα Τεμπών | Τραμπ
Συνταγή:
Υλικά (για 4 - 6 άτομα):
800 γρ. λεπτές φέτες μοσχαριού από τρανς ή κιλότο, χτυπημένες ώστε να γίνουν πολύ λεπτές (εσκαλόπ), κομμένες σε φαρδιές λωρίδες
3 - 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
250 ml μπίρα
1 φλιτζ. τσαγιού νερό
3 κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
1 κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
1 φλιτζ. τσαγιού άνηθος (χωρίς τα χοντρά κοτσάνια), ψιλοκομμένος
1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι, τριμμένο
1/2 κουτ. γλυκού γλυκάνισος σε σπόρους, κοπανισμένος μέχρι να γίνει σκόνη
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία:
Σε ένα ρηχό πιάτο ανακατεύουμε το μπαχάρι, το γλυκάνισο, λίγο αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Παίρνουμε ένα-ένα τα φιλετάκια και τα περνάμε από το μείγμα των μπαχαρικών πιέζοντας, ώστε να καλυφθούν καλά και από τις 2 πλευρές.
Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μια μέτρια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3 - 4 λεπτά. Μόλις μαλακώσει, προσθέτουμε και τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά και από τις δύο πλευρές για 4 λεπτά συνολικά. Σβήνουμε με την μπίρα και προσθέτουμε το νερό. Αφήνουμε το φαγητό να πάρει μια βράση, για περίπου 10 - 12 λεπτά.
Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη μουστάρδα με το κορν φλάουρ και τον άνηθο, τα προσθέτουμε στο μείγμα και ανακινούμε το σκεύος, να πάει το μείγμα παντού. Μόλις δέσει κάπως η σάλτσα, αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε αμέσως. Συνοδεύουμε, ιδανικά, με ρύζι πιλάφι με αρακά.
Στείλτε μας τις συνταγές σας >>
Αβραάμ, Αβραμία, Μελιτίνη, Μελιτίνος, Μελιτίνα, Μελίτη, Μελίτα, Μελίνα
Σήμερα είναι η Παγκόσμια Ημέρα Ψωρίασης
Αθήνα + +%
| Νόμισμα | Ισοτιμία |
|---|---|
Ευρώ/ Δολλάριο ΗΠΑ29/10/2025 09:00:01 |
1,16330 |
Ευρώ/ Λίρα Αγγλίας29/10/2025 08:59:51 |
0,87920 |
Ευρώ/ Γιέν Ιαπωνίας29/10/2025 08:59:55 |
176,93100 |
Ευρώ/ Ελβετικό Φράγκο29/10/2025 09:00:00 |
0,92400 |
Ευρώ/ Δολλάριο Καναδά29/10/2025 09:00:03 |
1,62030 |